Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Φυσικα Ποτα Αλλεργίας...!

Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται παγκόσμια ραγδαία αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής αρκετών ανθρώπων και σε ακραίες καταστάσεις να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους. Υπολογίζεται δε ότι το 25-30% του πληθυσμού παγκόσμια υποφέρει από αλλεργίες.

                  
Η αλλεργία είναι σύνθετη λέξη και προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «άλλο + έργο». Ο πρώτος που πρότεινε τον όρο αυτό ήταν ο Αυστριακός παιδίατρος Clemens von Pirquet, ο οποίος παρατήρησε το 1905 ότι κατά την επαναχορήγηση ετερόλογων ορών, ορισμένα άτομα αντί ανοσία εμφάνιζαν ορονοσία. Δηλαδή, το ανοσοποιητικό τους σύστημα αντί να εμφανίζει τη φυσιολογική δραστηριότητα για την οποία έχει ταχθεί από τη φύση, να εμφανίζει δηλαδή φύλαξη του οργανισμού (ανοσία), εμφάνιζε α -φύλαξη (αναφυλαξία) δηλαδή άλλο έργο (αλλεργία).

Ποιες ουσίες προκαλούν αλλεργίες?

Οι ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις λέγονται αλλεργιογόνα και αυτά μπορεί να είναι Τροφικά ή Περιβαλλοντικά.
Στα συχνότερα τροφικά αλλεργιογόνα που εμπλέκονται στις αλλεργίες συμπεριλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, ξηροί καρποί, οστρακοειδή, δημητριακά, φράουλες, ντομάτα, σόγια κλπ.
Στα δε συχνότερα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα συμπεριλαμβάνονται οι γύρεις των φυτών και δένδρων, γρασίδια, ακάρεα σκόνης σπιτιού, μύκητες, δηλητήρια εντόμων και κατοικίδια ζώα             .Τα τελευταία δυο χρόνια παρουσίασα αλλεργία στη γύρη της Άνοιξης και επειδή δεν αγαπώ καθόλου τα χημικά φάρμακα άρχισα να ψάχνω μια φυσική θεραπεία από την φύση Αφού αυτή μου προκαλούσε Αλλεργία  σίγουρα θα μου πρόσφερε και την θεραπεία !Έχω βρει μέχρι τώρα δυο πολύ αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης
                                                                                                                  1] ΒΑΜΜΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ  πίνουμε 30 σταγόνες την ημέρα ,10 το πρωί ,10 το μεσημέρι και 10 το βράδυ Με αυτή την θεραπεία είδα σημαντική βελτίωση  το μονό που φοβήθηκα ήταν ότι το έπινα για μεγάλο  χρονικό διάστημα και ως γνωστό τα βότανα για θεραπείες πρέπει να εναλλάσσονται για να είναι αποτελεσματικά Έτσι λοιπον έψαξα και βρήκα και μια άλλη εναλλακτική θεραπεία που στην ουσία είναι βάμμα και αυτή άλλα όχι με οινόπνευμα άλλα με ξίδι το γνωστό  Ξίδι μηλίτη
Είναι το ξίδι που η λαϊκή παράδοση πολλών χωρών έχει εκθειάσει, καθώς πίστευαν ότι βοηθά την πέψη και ότι αποτελεί φάρμακο για τα αρθριτικά, την υψηλή χοληστερίνη, τις ημικρανίες, τα εγκαύματα από τον ήλιο. Παρασκευάζεται από μηλίτη, δηλαδή από κρασί που έχει φτιαχτεί από χυμό μήλων και είναι ελαφρύ, λίγο θολό, αρωματικό και διατηρεί τη γεύση του μήλου.Και μέλι [φυσικά Ικαριωτικο] Οι μέλισσες συλλέγουν τη γύρη από την περιοχή μας και καταλήγει στο μέλι μας. Στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σύστημά  του μελιού και τρώγοντας το αποκτάμε ανοσία στην γύρη  , μειώνοντας τις αλλεργίες μας. Προσοχή: μην δίνετε μέλι σε παιδιά κάτω των 12 μηνών Τ ο μηλοξυδο πρέπει να είναι βιολογικό ακατέργαστο για να είναι αποτελεσματικό!!

2] Φυσικό Ποτό Αλλεργίας 1 κουταλιά της σούπας μέλι + 1 κουταλιά της σούπας οργανικό ξιδι μήλου + ζεστό νερό Ζεσταίνουμε νερό,1 ποτήρι και ανακατεύουμε μέσα μια κουτάλια της σούπας μέλι και μηλοξυδο και είναι έτοιμο .Το πίνουμε 2 φορές την ημέρα ,Μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από ένα λεμόνι Αυτοί είναι λοιπόν οι δυο δικοί μου τρόποι αντιμετώπισης της αλλεργίας με πολύ καλά αποτελέσματα !!Καλή επιτυχία σε όσους τις δοκιμάσουν! Προσοχή η θεραπεία με το μέλι δεν ενδείκνυται σε ανθρώπους που έχουν αλλεργίες της μέλισσας και ακόμα επειδή το ξίδι μηλίτη μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών πρέπει να ξεπλένουμε το στόμα μας μετά την κατανάλωση του
 Η υπερβολική κατανάλωση  μηλίτη ξίδι δεν ενδείκνυται σε άτομα με χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα (υποκαλιαιμία) και χαμηλή οστική πυκνότητα. Τα άτομα με οστεοπόρωση , χαμηλά επίπεδα καλίου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.
Τα άτομα με αλλεργίες στα μήλα πρέπει να αποφεύγουν το ξίδι μηλίτη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου