Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σπιτικό ξίδι από φρούτα


Φλούδες και πυρήνες από 8 μήλα
8 ποτήρια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε το νερό και τη ζάχαρη ίσα ίσα για να διαλυθεί η ζάχαρη.Αφήνουμε την να κρυώσει. (Θα χρησιμοποιήσουμε   βιολογική ζάχαρη ζαχαροκάλαμου,  - έτσι το νερό θα  έχει πιο σκούρο χρώμα).
σπιτικό ξύδι
Βάζουμε τις φλούδες και τους πυρήνες των μήλων  μέσα στο βάζο.
σπιτικό ξύδι
σπιτικό ξύδι                                                                                                                                                                        Ρίχνουμε από πάνω το νερό με την ζάχαρη.
Καλύπτουμε ελαφρά. με μια χαρτοπετσέτα, και στη συνέχεια,βάζουμε ένα λαστιχακι γύρω από την χαρτοπετσέτα για για να τη κρατήσει στη θέση της .Θέλουμε την ροή του αέρα μέσα από το βάζο, έτσι δεν το  θέλουμε  καλά κλεισμένο.
Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για μία εβδομάδα. Βασικά, ο καρπός είναι απλώς το«άρωμα» στο νερό. Μετά από μία εβδομάδα, αφαιρούμε τα φρούτα , από  το υγρό.
σπιτικό ξύδι
Αν το αφήσουμε  περισσότερο από μία εβδομάδα, ο καρπός θα αρχίσει να μούχλιαζει, και δεν θέλουμε αυτό!
Καλύπτουμε  το φρουτώδη υγρό  (και πάλι χαλαρά - θέλουμε ο αέρας να είναι σε θέση να έχει ροή), και το τοποθετούμε  ξανά στον πάγκο της κουζίνας. Το αφήνουμε  για 2-3 εβδομάδες.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πάρει μια ξινή γεύση και σιγά-σιγά θα γίνει  ξίδι.
Πώς ξέρουμε ότι έγινε; Το  δοκιμάζουμε! Για να σταματήσει η διαδικασία της ζύμωσης, τοποθετούμε ένα καπάκι στο δοχείο και σφραγίζουμε καλά.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε το ίδιο  και  με ανανά. Και με πολλά άλλα φρούτα όπως αχλάδι ,βατόμουρο κλ Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία
σπιτικό ξύδι
Το ξύδι ανανάς είναι λίγο ελαφρύτερο στο χρώμα από το ξύδι μήλου.
σπιτικό ξύδι

Σημείωση: Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι βιολογικά ,αψέκαστα [αν είναι από τον κήπο μας ακόμα καλύτερα] Ξέρω πολλά ζητάω αλλά υπάρχει και το χωριό  μας Σε λίγο καιρό θα βγουν τα μούσμουλα θα τα δοκιμάσω με αυτή την συνταγή Μουσμουδοξιδο!!!!Καλή επιτυχία να έχουμε !!!!!!!!!!!!!!                                      πηγηhttp://www.thehealthybeehive.com/headache-be-gone-salve/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου