Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Tα εγκλήματα της Coca-Cola


Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές:
Ισχυρή εργατικά συνδικάτα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση των μισθών, των συνθηκών εργασίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους και για τις δημοκρατίες να ανθίσει. Για τους εργαζόμενους στην Κολομβία και τη Γουατεμάλα, μια ισχυρή ένωση μπορεί επίσης να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Η εκστρατεία για να σταματήσει κοκ δολοφόνων ξεκίνησε να σταματήσει το φρικιαστικό κύκλο της βίας κατά ηγέτες των συνδικάτων και των διοργανωτών στην Κολομβία στο πλαίσιο των προσπαθειών για να συντρίψει την ένωσή τους, SINALTRAINAL. Από τότε, η βία, κακοποίηση και εκμετάλλευση διατυπώθηκαν εναντίον Coke εργαζομένων και των κοινοτήτων έχουν αποκαλυφθεί και σε άλλες χώρες, καθώς, όπως η Κίνα, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ινδία, Μεξικό και Τουρκία.

Κολομβία

Στην Κολομβία, η σημασία της νίκης στον αγώνα ενάντια Coke ήταν καλύτερο συνοψίζεται με SINALTRAINAL Αντιπρόεδρος Juan Carlos Galvis όταν είπε:

"Αν χάσουμε αυτόν τον αγώνα ενάντια Coke, 
Πρώτα θα χάσουμε την ένωσή μας, 
συνέχεια θα χάσουν τη δουλειά μας, 
και τότε θα χάσουμε όλη μας τη ζωή! "

Η Coca-Cola υπόθεση, 
μια Ντοκιμαντέρ από το Συμβούλιο 
γερμανική Gutiérrez και Carmen GarciaΔείτε το trailer της ταινίας .
Αγωγές έχουν κατατεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001 και το 2006 από τις Ηνωμένες σιδηρουργών της Αμερικής και του Διεθνούς Ταμείου εργασιακά δικαιώματα για λογαριασμό των SINALTRAINAL, πολλά από τα μέλη της που είχαν ψευδώς φυλακίστηκαν και τους επιζώντες του Isidro Gil και Adolfo de Jesus munera, δύο από δολοφονήθηκε το προεδρείο της. Οι αγωγές χρεώνονται Coca-Cola "με σύμβαση ή με άλλο τρόπο κατευθύνεται παραστρατιωτικές δυνάμεις ασφαλείας που χρησιμοποιείται ακραία βία και δολοφόνησαν, βασάνισαν, κρατούνται παράνομα ή με άλλο τρόπο σιωπήσουν οι ηγέτες των συνδικάτων." Οι αγωγές και αναπτύχθηκαν εκστρατεία για να αναγκάσει την Coca-Cola για μία φορά και για όλους τους τελικούς περαιτέρω αιματοχυσία, την αποζημίωση των θυμάτων και την παροχή ασφαλών συνθηκών εργασίας.
Η εκστρατεία που ονομάζεται για τον κύριο δικαστή, Joseph E. Martinez, ο οποίος προήδρευσε των αρχικών αγωγές κατά της The Coca-Cola Co και εμφιαλωτές της Κολομβίας στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα, για τον εαυτό του recuse λόγω της σοβαρής σύγκρουσης συμφερόντων και καταστάσεων έκανε σχετικά με την υπόθεση. ( Διαβάστε "Talking Points" 3 σε Martinez )
Η Coca-Cola, η οποία είναι virulently αντι-ένωσης, ισχυρίζεται ότι οι ισχυρισμοί ότι οι εμφιαλωτές της στην Κολομβία που εμπλέκονται στη συστηματική εκφοβισμό, απαγωγές, βασανιστήρια, δολοφονίες και ηγέτες των συνδικάτων είναι ψευδή. Ωστόσο, η εταιρεία έχει αγωνιστεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς, ενώ την ίδια στιγμή έχει παραπλανήσει το κοινό και τις δικές τους μετόχους της με μια μακρά σειρά από ψέματα και ψεύτικες έρευνες. ( Διαβάστε "Talking Points" 4 σχετικά με ψεύτικες έρευνες )
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca-Cola στην Κολομβία .

Γουατεμάλα

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, ένα άλλο ανθρώπινο δίκη κατάχρηση δικαιωμάτων σε βάρος της Coca-Cola κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και αργότερα μετακόμισε στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο. «Αυτή η υπόθεση αφορά μια εκστρατεία βίας - συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και - σε βάρος συνδικαλιστών και των οικογενειών τους κατ 'εντολή της διοίκησης της Coca-Cola εμφιάλωσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας στη Γουατεμάλα."
Θα πρέπει να σημειωθεί ό, τι συνέβη τη δεκαετία του '70 και του '80 σε Γουατεμάλα Σίτι: Σύμφωνα με το "Αναψυκτικών, σκληρή εργασία" που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο της Λατινικής Αμερικής (Ηνωμένο Βασίλειο) το 1987, "Για εννέα χρόνια, οι 450 εργαζόμενοι στην Coca-Cola εμφιάλωσης σε Γουατεμάλα Σίτι πολέμησε μια μάχη για τις θέσεις εργασίας τους, συνδικαλιστικών τους και τη ζωή τους Τρεις φορές κατέλαβαν το εργοστάσιο -... την τελευταία φορά για 13 μήνες τρεις Γενικοί Γραμματείς των συνδικαλιστικών τους δολοφονήθηκαν και πέντε άλλοι εργαζόμενοι σκοτώθηκαν τέσσερις πιο απήχθησαν και εξαφανίστηκαν. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών. "
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca-Cola στη Γουατεμάλα .

Τουρκία

Στην Τουρκία, το 2005, 105 εργαζόμενοι σε Coca-Cola εργοστάσιο εμφιάλωσης στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε σε μια ένωση και τέθηκε στο αρχείο. Οργάνωσαν μια μακρά sit-κάτω απεργία μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Coca-Cola στην Τουρκία. Μετά από αρκετές εβδομάδες διαμαρτύρονται, η Coca-Cola εργάτες εισήλθαν στο κτίριο για να αξιώνουν την επαναφορά τους. Ενώ οι ηγέτες των εργαζομένων είχαν συνάντηση με ανώτερα στελέχη της εταιρείας, η εταιρεία διέταξε τουρκική ΜΑΤ για να επιτεθούν στους εργαζομένους οι οποίοι ήταν από όλους τους λογαριασμούς ειρηνικά συναρμολογούνται, με πολλές συζύγους και τα παιδιά τους. Σχεδόν διακόσια από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν άσχημα και πολλές απαιτούμενη νοσηλεία. Αγωγές είναι σε εκκρεμότητα.
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca-Cola στην Τουρκία .

Κίνα

Στην Κίνα: Με βάση τις μυστικές έρευνες σε διάφορα εργοστάσια Coke, Κινέζικα Τύπος ανέφερε το Δεκέμβριο του 2008 ότι οι εργαζόμενοι Coke "που εμπλέκονται στην πιο επικίνδυνη, έντονη και κουραστική εργασία, εργασία τις περισσότερες ώρες, αλλά λαμβάνουν τους χαμηλότερους μισθούς και καθυστερούμενα πρόσωπο, ακόμη και περικοπές στην αμοιβή τους. " Ένας ερευνητής υποστήριξε ότι ο οπτάνθρακας παραβίασε κινεζική εργατική νομοθεσία και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι "συχνά εργάστηκε 12 ώρες την ημέρα για έναν ολόκληρο μήνα χωρίς ούτε ένα ρεπό."
Σε μια έκθεση, «Βία στο σύστημα των υπεργολαβιών Εργασίας της Coca-Cola στην Κίνα," αποκαλύφθηκε:
"Στις 12 Αυγούστου 2009, η εταιρεία αποστολής εργασίας προσέλαβε των εντεταλμένων Hangzhou με βάση το εργοστάσιο εμφιάλωσης της Coca-Cola ανακαλύφθηκε να έχουν απειλήσει δύο πανεπιστημιακά φοιτητής-εργαζομένους οι οποίοι ζήτησαν τη δική τους και τα δύο τους άλλους συναδέλφους« πίσω πληρώσει κατά την παραίτησή τους. Xiao Liang, 24, ξυλοκοπήθηκε από δύο διευθυντές στα γραφεία της εταιρείας την αποστολή της εργασίας, με αποτέλεσμα σοβαρά τραύματα πάνω από το αριστερό του μάτι, το αριστερό χέρι και το δεξί αυτί. Xiao Xu έστειλε Xiao Liang στο Dongfang νοσοκομείο αμέσως μετά αστυνομία έφθασε στη σκηνή . Liang Xiao αργότερα διαγνώστηκε με ρήξη τυμπάνου, με αποτέλεσμα την μειωμένη ικανότητα ακοής ... "
Δύο χρόνια νωρίτερα, το BBC News (21.05.07) αναφέρει ότι η Coca-Cola έχει κατηγορηθεί ότι επωφελούνται από την εργασία στις φυλακές στην Κίνα.
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca-Cola στην Κίνα .

Μεξικό

Μεξικό, η χώρα με το υψηλότερο κατά κεφαλήν κατανάλωση της Coca-Cola, είναι ένα τεράστιο κέντρο κέρδους για Coke σε βάρος της υγείας των εκατομμυρίων παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από υπέρμετρο ποσοστό της παχυσαρκίας, διαβήτη και άλλες σοβαρές ασθένειες. Ο Δρ Ann Lopez, συγγραφέας και καθηγητής περιβαλλοντικής επιστήμης, Ph.D. στο San Jose City College στην Καλιφόρνια, και διευθυντής του Κέντρου για οικογένειες Farmworker αναφέρει:
"Οι άνθρωποι του δυτικού κεντρικό Μεξικό είναι εύκολη λεία για την εταιρική αρπακτικό κοκ. Δεν μπορεί να σταθεί πουθενά σε ορισμένες από τις αγροτικές πόλεις και να μην δείτε μια διαφήμιση κοκ. Έχω δει τι κάνει Coke στη δυτική κεντρική επαρχία του Μεξικού όπου κάνουν έρευνα: πιέζει εθιστικό προϊόντα τους στους πληθυσμούς αγροτών που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα άρρωστα και στην οποία ένας στους 10 μπορεί να έχει αδιάγνωστο διαβήτη ".
Για τον έλεγχο της αγοράς μαλακών ποτά στο Μεξικό, η Coca-Cola έχει δείξει κατ 'επανάληψη ότι θα παραβούν τον νόμο. Ο Άγγελος Alvarado Agüero περίπτωση, επί του παρόντος στα γήπεδα του Μεξικού, περιγράφει πώς η πρώην στέλεχος μάρκετινγκ της Coca-Cola ήταν αδικαιολόγητα απολύθηκε όταν αρνήθηκε να πραγματοποιήσει παράνομες μονοπωλιακές πρακτικές μάρκετινγκ σύμφωνα με τις οδηγίες από την Εταιρεία. Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει, επίσης, πως η Coca-Cola Co είναι εξαπάτηση του Μεξικού εργαζομένων από εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην κατανομή των κερδών και των άλλων παροχών και shortchanging την κυβέρνηση του Μεξικού από τα εκατομμύρια των δολαρίων των φορολογικών εσόδων.
Ελεγκτικές δημοσιογράφος Beverly Bell τόνισε ότι «... περισσότερα από 12 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό στο Μεξικό." Εξηγεί πώς ο τότε πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ, ο οποίος πριν από την εκλογή του το 2000 ήταν πρόεδρος της Coca-Cola στο Μεξικό και τη Λατινική Αμερική, «... με τη βοήθεια από την ιδιωτικοποίηση του νερού της Παγκόσμιας Τράπεζας-με επιτυχία επιδιώκει, καθώς και μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της γης, που επιτρέπει στις εταιρείες ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πόρους της γης, συμπεριλαμβανομένου του νερού. "
Bell έγραψε το 2006, «Από το 2000 [Fox, ενώ ήταν πρόεδρος], η Coca-Cola έχει διαπραγματευθεί 27 Παραχωρήσεις νερό από την κυβέρνηση του Μεξικού. Δεκαεννέα από τις παραχωρήσεις για την άντληση του νερού από τα υδροφόρα στρώματα και από 15 διαφορετικές ποτάμια, μερικά από τα οποία ανήκουν για τους αυτόχθονες πληθυσμούς. Οκτώ παραχωρήσεις για το δικαίωμα της Coca-Cola για την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων της σε δημόσια νερά. "
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca-Cola στο Μεξικό .

Ελ Σαλβαδόρ

Εκτός από την κατάχρηση των εργαζομένων, κοκ έχει ασχοληθεί με την εκμετάλλευση των παιδιών από επικίνδυνα επωφελούνται από την παιδική εργασία σε πεδία ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στο Ελ Σαλβαδόρ. Αυτή ήταν η πρώτη τεκμηριωμένη Παρακολουθήστε με τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2004 και στο βίντεο που ελήφθησαν το 2007 για ένα εθνικό-τηλεοπτική βρετανικό ντοκιμαντέρ και επεσήμανε στο βιβλίο του Mark Thomas του " ρέψιμο έξω το διάβολο: Παγκόσμια περιπέτειες με την Coca-Cola », που δημοσιεύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ
Εκπρόσωποι της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας συζήτησαν με εκπροσώπους της εταιρείας στην κολομβιανή Coca-Cola Τρία εργοστάσια εμφιάλωσης το 2008 για να εξακριβώσουν εάν ασκηθούν κανέναν έλεγχο των προμηθευτών πρώτων υλών (όπως η ζάχαρη) για να διασφαλιστεί ότι δεν χρησιμοποιούν παιδική εργασία. Ο διευθυντής στο εργοστάσιο της Coca-Cola στο Cali, δήλωσε ότι οι προμηθευτές τους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την παιδική εργασία, αλλά πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση [Coca-Cola] δεν ασκούν ακόμη την εποπτεία πάνω από αυτό το θέμα."
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca Cola στο Ελ Σαλβαδόρ .

Ινδία

Από τις 200 χώρες όπου η Coca-Cola πωλείται, η Ινδία έχει σύμφωνα με πληροφορίες την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά, αλλά οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της εκεί έχουν υποβληθεί The Coca-Cola Co και τόπους εμφιαλωτές της σε μια θύελλα της κριτικής και διαμαρτυρίας. Έχει υπάρξει μια αυξανόμενη κατακραυγή κατά των πρακτικών παραγωγής της Coca-Cola σε όλη την Ινδία, οι οποίες αποστράγγιση από τεράστιες ποσότητες υπόγειων υδάτων από δημόσια και στροφή σε αγροτικές κοινότητες εικονικής ερήμους. Τα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των Ινδών αγροτών των οποίων οι ζωές καταστρέφονται αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Κάθε μέρα εδώ και χρόνια έχει σημειωθεί κάποια μορφή διαμαρτυρίας, από μεγάλες διαδηλώσεις σε μικρές αγρυπνίες, κατά των καταχρήσεων της Coca-Cola στην Ινδία.
Ένας στόχος της διαμαρτυρίας ήταν η Coca-Cola εργοστάσιο εμφιάλωσης σε Plachimada, Κεράλα, το οποίο έχει παραμείνει κλείσει από το Μάρτιο του 2004, ως αποτέλεσμα της κοινότητας υπό την ηγεσία της εκστρατείας σε Plachimada προκλητική κατάχρηση της Coca-Cola των υδάτινων πόρων.
Εκστρατεία για να σταματήσει Killer Coke | http://KillerCoke.org
Υποστηρικτές της εκστρατείας Έξω 
Γραφεία Νέα Υόρκη Coca-Cola.
Το Διεθνές Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών Νόμος εξέδωσε έκθεση για το 2007, που αναφέρεται, εν μέρει, "Η επιδείνωση των υπογείων υδάτων σε ποιότητα και ποσότητα και τις επακόλουθες προβλήματα δημόσιας υγείας και την καταστροφή της αγροτικής οικονομίας είναι τα κύρια προβλήματα που εντοπίστηκαν στην Plachimada. Η δραστηριότητα του Η Coca Cola Company έχει προκαλέσει ή να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα προβλήματα ... Η διαθεσιμότητα του νερού καλής ποιότητας για πόσιμο σκοπούς και τη γεωργία έχει επηρεαστεί επικίνδυνα λόγω της δραστηριότητας της Εταιρείας. Πέρα από αυτό, η Εταιρεία είχε επίσης το μολυσμένο γεωργικών εκτάσεων με την κατάθεση των επικίνδυνων αποβλήτων. Όλα αυτά τα σημεία για την κατάφωρη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στην επιβίωση και την παραβίαση των νόμων ελέγχου της ρύπανσης. "
Το 2009, η κυβέρνηση της Κεράλα που την επιτροπή υψηλού ρεύματος για να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την Coca-Cola Τρία φυτών στο Plachimada, η Ινδία, η οποία «συνέστησε ότι η Coca-Cola να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις ινδικές ρουπίες crore 216 (US $ 48 εκατομμύρια ευρώ) για ζημιές που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των πράξεων εκμετάλλευσης εμφιάλωσης της εταιρείας στην Plachimada. "
Διαβάστε περισσότερα για τα εγκλήματα της Coca-Cola στην Ινδία .

Διαβάστε Στις ...

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συζητήθηκαν παραπάνω δεν είναι παρά μια πτυχή της αμαρτωλής κόσμο της Coca-Cola. Αλλά αν μελετήσει αυτή την ιστοσελίδα, θα βρείτε up-to-ημερομηνία ειδήσεις, εκθέσεις και άλλες πληροφορίες που δείχνει ο κόσμος της Coca-Cola είναι ένα κόσμο γεμάτο ψέματα, εξαπάτηση, ανηθικότητα, η διαφθορά και η εκτεταμένη εργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον καταχρήσεις, και ότι η Coke έχει προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία και την απόγνωση σε πολλούς ανθρώπους και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Όταν οι άνθρωποι βλέπουν Coca-Cola διαφημίσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε τα εγκλήματα και ανάρμοστη συμπεριφορά σε παγκόσμια κλίμακα τόσο αδιανόητο ότι όλα τα προϊόντα της Coca-Cola να πίνεται!
Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις καταχρήσεις σε διάφορες χώρες, πηγαίνετε στο "Coca-Cola Εγκλήματα (ανά χώρα)" στο κύριο μενού μας. Θα εκτιμούσαμε οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την Coca-Cola Τρία καταχρήσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για εγκλήματα περαιτέρω έγγραφο της Coca-Cola σε όλο τον κόσμο. Θα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@KillerCoke.org  ή (718) 852 - 2808.http://www.killercoke.org/
Meter ιστοσελίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου