Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στο Μονοπάτι των Ξωτικών 
(ή "Μονοπάτι των Μανιταριών" ή "Μονοπάτι των Δύο Μοναστηριών" ή "Μονοπάτι των Παιδιών του Σχολείου από τις Ράχες στον Εύδηλο μέχρι το 1960")«Μονοπάτι των δύο μοναστηριών», «Μονοπάτι των Εξορίστων» και «Μονοπάτι των Ξωτικών», ονόμασαν αυτή τη πορεία διάφοροι πεζοπόροι, ξένοι κυρίως, που για πολλά χρόνια προσπαθούσαν να ανακαλύψουν. Εδώ κι εκεί διάφοροι σωροί από πέτρες και μισοσβησμένα σημαδάκια με χρώμα μαρτυρούν αυτές τις απόπειρες. Το κίνητρο τους ήταν πολύ λογικό. Αφού ο παραλιακός δρόμος Εύδηλος- Ράχες είναι σχετικά πρόσφατο έργο, ποια ήταν η παλιά «ημιονική οδός» μέσα από τα βουνά; Από ποιο δρόμο κατέβαιναν οι μαθητές των Ραχών για να πάνε στο Γυμνάσιο στον Εύδηλο;
Η Μονή Θεοκτίστης
κοιλάδα «Λίδι»
"Άργιοι" (είδος βελανιδιάς) στα σκοτεινά βάθη του Ρουμανιού. Μάλλον είναι φανερός ο λόγος που οι πρώτοι που έκαναν τη διαδρομή την ονόμασαν«Μονοπάτι των Ξωτικών».


Η ορεινή κοιλάδα «Κεραμωτό». Ένα από τα «ησυχαστήρια» της Ικαρίας.
 Πλατέδων, μια μακρινή συνοικία του παλιού χωριού «Λαψαχάδες» πάνω από τα Μαντριά                                  .Οι φωτογραφιες  αυτες ειναι απο     ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου