Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Λεμονάδα σπιτική απο την Ικαρια




για 1 μεγάλο μπουκάλι
2 νεροπότηρα χυμό απο φρέσκα λεμόνια βιολογικά
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 κ.σ.ξύσμα λεμονιού

Στύβετε τα λεμόνια και τα περνάτε απο σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε πολύ καλά και σκεπάζετε την κατσαρόλα, μετά από μερικές ώρες ξανά  επαναλαμβάνετε      την ίδια ενέργεια .Την αλλη ήμερα η λεμονάδα είναι έτοιμη .Την φυλάτε στο ψυγείο-

  1. Κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε λεμονάδα γεμίζετε ένα ποτήρι κατά το ένα τρίτο με το συμπυκνωμένο χκαι συμπληρώνετε με παγωμένο νερό


2 σχόλια:

  1. καλησπερα ! δεν το βραζουμε το μιγμα?? γιατι εγω ετσι το φτιαχνω...ειναι ενας νεος τροπος πρασκευης??? Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα οχι δεν το βραζουμε το μιγμα γιατι ετσι χανουμε τα θρεπτικα συστατικα της λεμοναδας !!

      Διαγραφή