Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Γιατι πρεπει να χρησιμοποιουμε σαπουνια απο ελαιολαδο

Το ελαιόλαδο έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα εκτός από το μαγείρεμα. Σαπούνια  που έχουν γίνει από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες. Παράγει καλη  σαπουνάδα και ξεπλύνετε εύκολα.   Το σαπούνι από ελαιόλαδο μπορεί να αντικαταστήσει προϊόντα περιποίησης όπως σαμπουάν και κρέμα ξυρίσματος. Παρά το γεγονός ότι το εξαιρετικό παρθένο σαπούνι ελαιολάδου κοστίζει περισσότερο από ό, τι τα περισσότερα σαπούνια που υπάρχουν στα  σουπερ μαρκετ διαρκεί περισσότερο και έχει πολλά οφέλη. !!!!!!!!!                                                                                                                
Το ελαιόλαδο έχει χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό ήδος από την αρχαία Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι τρίβονται με  ελαιόλαδο στο δέρμα τους. Βρήκαν ότι βρωμιά επέμενε σε αυτό και στη συνέχεια θα μπορούσε να αποβαλεται. Οι             άνθρωποι  της  
Μεσοποταμίας       έχουν πειραματιστεί με ενα σαπούνι απο  τέφρα (μια ουσία παρόμοια με αλυσίβα) σε ελαιόλαδο για να δημιουργήσουν κάτι σαν σαπούνι. Ο γαλλικός  συνδυασμός απο στάχτες από τα φυτά της θάλασσας με τοπικά ελαιόλαδα   δημιουργησε το  πρωτο σαπούνι ελαιολάδου, που θα γίνει διάσημο σε όλο τον κοσμο         

Οι άνθρωποι με ευαισθησίες του δέρματος πρεπει  να χρησιμοποιουν   παρθένο ελαιόλαδο σαπούνι επειδή είναι πολύ ήπιο, ακόμη και οταν ειναι φρεσκο . Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια για  να καθαρίσετε το δέρμα των βρεφών χωρίς κίνδυνο να παθει εξάνθημα
Το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό μαλακτικό, έτσι το  σαπούνι από ελαιόλαδο συνιστάται για ξηρό δέρματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με έκζεμα ή ψωρίαση. Το ελαιόλαδο περιέχει επίσης λινολενικό, α-λινολενικό, και ελαϊκό οξύ, οι οποίες ενθαρρύνουν την παραγωγή προσταγλανδινών στο σώμα σας. Οι προσταγλανδίνες  κρατουν ομαλο και σταθερο του δέρμα μας.

Αντιοξειδωτικά 

  • Τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στο  παρθένο ελαιόλαδο παρέχουν ένα προστατευτικό φράγμα για το δέρμα  μας Το ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό σας να αποτρέψει βλάβες του δέρματος που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Σαπούνι από ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνες που τρέφουν το δέρμα. Η βιταμίνη Ε βοηθά το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο και βιταμίνη Κ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης του κάτω από τα μάτια κύκλους και ευρυαγγείες.




     μαύρα στίγματα 

    • Επειδή το ελαιόλαδο έχει ένα χαμηλότερο ρυθμό οξείδωσης από τα φυσικά έλαια του δέρματος, δεν θα φράξει  τους πόρους, όταν εφαρμόζετε  στο δέρμα. Αυτό θα συμβάλει στη μείωση breakouts και θα διατηρήσει την ισορροπία του δέρματος. Η αποτελεσματικότητα       του κατά των μαύρων στιγμάτων  καθιστά  το  σαπούνι ελαιόλαδου μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για κρέμα ξυρίσματος, διότι δεν θα προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα.

    Περιβαλλοντικά οφέλη


    • Το σαπούνι ελαιολάδου δεν περιέχει  φωσφορικά άλατα. Όταν τα  φωσφορικά άλατα εισέλθουν στην παροχή νερού,  ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της άλγης. Η άλγη , καταστρέφει  το οξυγόνο και μπορεί να βλάψει τα ψάρια και τα άλλα θαλάσσια ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου