Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Μπισκότα του έρωτα


.





Μπισκότα με τριαντάφυλλο και φιστίκια
κάνει περίπου 30 μπισκότα
1 1/4 φλιτζάνια ωμά, ανάλατα φιστίκια Αίγινας
2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
2 κουταλιές της σούπας τριμμένα και ξερά   ροδοπέταλα μαγιάτικα
3 αυγά 
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Απλώστε τα φιστίκια σε ένα ταψί και ψηστε τα για 5 λεπτά. Αφήστε  να κρυώσουν για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, κόψτε τα
2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και ροδοπέταλα. αφήνουμε την ζύμη να ηρεμήσει
3. Στο μπολ του μίξερ με βάση συνδυάστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, και το ροδόνερο. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να δέσει και είναι ανοιχτό κίτρινο, 4-5 λεπτά. Ήπια  ενσωματώνουμε τα δυο μίγματα ίσα ίσα να γίνει μια ζύμη ομοιόμορφη.  .Τοποθετήστε   τη ζύμη στον  δίσκο, πάνω σε αντιπολιτικό χαρτί και  με υγρά χέρια  απλώστε την περίπου 1 ίντσα  όπως αυτό:
Ψήστε για 30 λεπτά,Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Βάλτε τις φέτες πάλι στον φούρνο
5. Ψήστε για 20 λεπτά, στη συνέχεια, γυρίστε τα .Ψήστε για άλλα 25 - 30 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να σκληραίνουν και να πάρουν ένα ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα.πηγηhttp://www.eatingfromthegroundup.com/
 
 Συνοδευστε το με τσαι απο τριανταφυλλα         1 γ. αποξηραμένα ροδοπέταλα , 2 κουταλιές της σούπας.  μαύρο τσάι, 3 πρέζες κανέλα, 1 πρέζα γαρίφαλο , 2 κουπες. αποσταγμένο νερό, μέλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου