Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται σε σαμπουάν

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται σε σαμπουάνSodium Lauryl / Laureth Sulfate

Λαυρυλο / laureth θειικό είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε σαμπουάν σήμερα. Αυτός ο συνθετικός τύπος χρησιμοποιείται ως ένας ισχυρός παράγοντας αφρισμού στα σαμπουάν. , Επίσης, χρησιμοποιούνται σε πολλά βιομηχανικά προϊόντα καθαρισμού και σε απορρυπαντικά. SLS ή SLES έχει γίνει γνωστό ότι  είναι μια πιθανή καρκινογόνος ουσία.  Οι δοκιμές που πραγματοποιούνται σε ζώα δείχνουν ότι η χημική ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει μεταλλαξιογόνο δράση. Λαυρυλο / laureth θειικό μπορεί επίσης να προκαλέσει την επιτάχυνση της αραίωσης των μαλλιών και οφείλεται στην όξινη φύση του.

DEA / Διαιθανολαμίνη

DEA ή διαιθανολαμίνη είναι ένα χημικό που χρησιμοποιείται σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ως διαβροχής και παράγοντα γαλακτωματοποίησης. DEA συνήθως δεν είναι επιβλαβές από μόνη της, αλλά όταν αναμιγνύεται με άλλες χημικές ουσίες και συστατικά σε προϊόντα προσωπικής φροντίδαςκαι μπορεί να δημιουργήσει καρκινογόνες ενώσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία. Οι ενώσεις αυτές ονομάζονται NDEA ή νιτροσοδιαιθανολαμίνης. NDEA απορροφάται διαμέσου του δέρματος και μπορεί να είναι επιζήμια και καρκινογόνες για το στομάχι, τον οισοφάγο, το ήπαρ και την ουροδόχο κύστη. Ο Δρ Samuel Epstein, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις έχει πει, «επανειλημμένες χρήσεις  του χημικού DEA σε απορρυπαντικά οδήγησε σε μια σημαντική αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης των δύο μορφών καρκίνου:. Ήπαρ και τους νεφρούς καρκίνου"

Τα συστατικά των σαμπουάν και μαλακτικά που προκαλούν απώλεια μαλλιών Αρώματα χημικά

Αρώματα προστίθενται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ιδίως σε σαμπουάν. Αρώματα αποτελούνται από συνθετικές χημικές ουσίες που μιμούνται μυρωδιές που βρίσκονται στη φύση. Πολλές ενώσεις σε αρώματα θεωρούνται καρκινογόνες. Η λέξη "άρωμα" σε μία ετικέτα του προϊόντος μπορεί να σημαίνει την παρουσία έως 4000 χωριστών χημικών συστατικών. Σύμφωνα με ένα άρθρο σχετικά με την Julia Immuneweb.org Kendall, το 95 τοις εκατό των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στα αρώματα προέρχονται από το πετρέλαιο και οι ενώσεις αυτές είναι δυνατόν να προκαλέσουν καρκίνο, γενετικές ανωμαλίες, διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και αλλεργικές αντιδράσεις. Αν αγαπάτε πραγματικά τα αρώματα,χρησιμοποιήστε το  ψεκαζοντας  στις άκρες των μαλλιών σας ή το κάτω μέρος  μιας μπλούζας που δεν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας

Βαφές λιθανθρακόπισσας

  Σαμπουάν για την Πιτυρίδα περιέχουν χρωστικές ουσίες πίσσα άνθρακα. Οι βαφές με πίσσα άνθρακα  έχουν καρκινογόνες ιδιότητες. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο της νόσου του Hodgkin, λέμφωμα μη-Hodgkin λέμφωμα και πολλαπλό μυέλωμα. Επιπλέον, άλλες δυσμενείς επιδράσεις που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση, είναι πονοκεφάλοι σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων,, ναυτία και κόπωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου