Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η οικοδόμηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα


Μεταφραση αποhttp://solucionessolares.blogspot.gr/


Ένα σύστημα θέρμανσης νερού με ηλιακή ενέργεια (Solar SCAES ή THERM) μας επιτρέπει να έχουμε ζεστό νερό κυρίως για χρήση στο ντους. Εξηγούμε πώς να οικοδομήσουμε ένα ηλιακό θερμοσίφωνα 70 l με επίπεδου συλλέκτη με κοινά υλικά (σωλήνες από PVC, ξύλο, πλαστικό, άχυρο, ο σωλήνας, κ.λπ.). Αυτό το άρθρο συντάχθηκε με τη συνεργασία του Omar Molina, Carlos Salvador πτυχιούχων Φυσικής Μηχανικού από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Μηχανικής και καθηγητή Peter Zanabria της CECADE "Qosqo Yachay Wasi" , η οποία αποτελεί μέρος της εργασίας που κάνουν στην επαρχία Paruro στο Κούσκο. 

ΥΛΙΚΑ 
• 5 σωλήνες του νερού PVC κρύο ½''. 
• 1 PVC σωλήνα 2''. 
• 2 μπλοκ 2''. 
• 2 τετράγωνα από 2 ½'' για την μείωση του''. 
• Ένα φύλλο κυματοειδές γαλβανισμένο σίδερο. 
• Sealer Metal. 
• πλαστικό θερμοκήπιο. 
• Γουντ. 
• κόλλα ξυλεία. 
• Καρφιά, βίδες. 
• Hammer, handsaw. 
• γυαλόχαρτο. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ • ιεράρχησης. • Ηλεκτρικό πριόνι. • Πλάνη. • όπλο βίδα.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ηλιακός συλλέκτης









Cut σωλήνες PVC 11 ½'' μήκος 2m όπου το ένα άκρο είναι να τον σπείρωμα. Στη συνέχεια, κόψτε σωλήνες 2 1m 2 κεφάλια'' στην οποία 11 τρύπες είχαν ασκηθεί ½'' με τις σωλήνες εισόδου σ '½'', όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες: 



Βύσματα τοποθετήθηκαν δύο 2'' κόλλα PVC σε κάθε άκρο των κεφαλών, στα υπόλοιπα άκρα τοποθετούνται 2 μπλοκ πέρασμα gearheads ½'' και το σχήμα αυτό θα αποτελέσει μέρος της πλάκας τύπου αμορτισέρ δίκτυο. 


Για την ένωση και τη συγκόλληση του σωλήνα 11 ½'' με τις κεφαλές με κόλλα έγινε ένα είδος από χαρτόνι καλούπι για χύτευση. Έκανε 22 φορμάκια για να ενώσει τις δύο πλευρές των 11 σωλήνων σε 2 ½ κεφάλια''. Από την άλλη πλευρά, στις έντεκα κανάλια καλαμίνας δικτύων σουρωτήρι βήμα γίνεται με σωλήνες PVC 11 ½'' και να ασφαλίζονται με καλώδια γίνονται κάθε 30 εκ. για κάθε κανάλι, ένοπλη αυτόν τον τρόπο να ζωγραφίσει τα πάντα μαύρα. 




Την κατασκευή κατοικιών για πλάκα απορροφητήρα . 

Ξύλο παρασκευάστηκε αρκετό (βίδα τύπου) για την κατασκευή του περιβλήματος (2,25 m μήκος, 1,25 πλάτος, ύψος και 0.1m 0.15m πάχος). Για να ενισχύσει τη δομή του πλαισίου τοποθετήθηκαν τέσσερις λωρίδες και 18 μπλοκ στη βάση του κουτιού είχε τοποθετηθεί πλάκες και να διαβεβαιώσω τοξοειδείς με τα πέντε μικρά τραπέζια. 

Για να μην προκληθεί ζημιά στον συλλέκτη από τις βροχές, με επένδυση τόσο το εσωτερικό και το εξωτερικό πλαστικό κουτί. Το επάνω κάλυμμα είναι πλαστικό, αλλά και του φαινομένου του θερμοκηπίου τύπου (πρέπει να έχει UV προστασία για να αποτρέψει την αλλοίωση). 



Χτισμένο το πλαίσιο ψηφίστηκε τοποθετώντας τη θερμική μόνωση (υαλοβάμβακας 6,5 εκατοστό πάχους). Οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την κατασκευή αυτού του θερμο μπορεί να το κάνει ο φίλος μου Carlos Salvador, ING. CER-UNI, στο προσωπικό e-mail σας: carlosalbertosalvador@gmail.com

Κατασκευή δεξαμενών

Η δεξαμενή αποτελείται από ένα εξωτερικό περίβλημα και ένα εσωτερικό κύλινδρο για να κρατήσει το νερό. Το κουτί έχει διαστάσεις 55 εκατοστά πλάτος, 90 εκατοστά μήκος και υψηλό 55, μέρος της δομής εξασφαλίζεται από τις αρθρώσεις, βίδες, καρφιά και κόλλα ξύλου εκτός του ότι σχηματίζεται από λωρίδες και βύσματα για την παροχή της συνοχή που απαιτείται για να αντέχει μια μεγάλη μάζα του νερού το οποίο στην περίπτωση αυτή είναι 80 λίτρων. Εξωτερικά είναι επενδεδυμένα με την πορνεία και την πρόληψη της βροχής πλαστική ζημιές τοποθετείται στην κορυφή, μόλις γίνονται εσωτερικά αλλά στην περίπτωση αυτή να παράγει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.



Περισσότερες λεπτομέρειες της κατασκευής που φαίνεται στα ακόλουθα σχήματα.






ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Έγινε η κατασκευή τόσο του συλλέκτη και της δεξαμενής νερού έπρεπε να εγκαταστήσετε.

Για τη σύνδεση μεταξύ του συλλέκτη και της δεξαμενής νερού που χρησιμοποιείται κυρίως σωλήνες από PVC για κρύο και ζεστό νερό, 4, τους αγκώνες, τα Τ τύπου 1 σύνδεση, 2 καθολικές αρθρώσεις και Teflon. Η πλήρωση με νερό του θερμοσίφωνα προέρχεται απευθείας από το δίκτυο χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα που στερεώνεται με σφιγκτήρες στην είσοδο θερμοσίφωνα και ελέγχεται εσωτερικά από ένα υψηλής σημαντήρα δεξαμενή για να κρατήσει το επίπεδο του νερού, εκτός από μια ροή η οποία είναι ενεργοποιείται από μια στρόφιγγα για να ελέγχουν τη ροή του νερού που εισέρχεται στο σύστημα.

Νερό που εισέρχονται στην δεξαμενή ζεστού νερού και το ανεφοδιασμού αυτή τη φορά τροφοδοτεί τον συλλέκτη που ζεσταίνει και επιστρέφει, σχηματίζουν ένα κλειστό κύκλωμα ενεργοποιείται με φυσικό τρόπο.

Ζεστό και κρύο σύνδεση νερού.


Οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την κατασκευή αυτού του θερμο μπορεί να το κάνει ο φίλος μου Carlos Salvador, ING. CER-UNI, στο προσωπικό e-mail σας: Omar carlosalbertosalvador@gmail.com ή μέσω του blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου