Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πώς να κάνεις γάλα από αμύγδαλα







ΣΥΝΤΑΓΗ

Κάνει περίπου 2 φλυτζάνια

Τι χρειάζεστε

Συστατικά
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα,  βιολογικά                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Νερό 2 φλιτζάνια,                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Μέλι, ζάχαρη, σιρόπι κατά

προτίμηση
Εξοπλισμός
Μπολ 
Σουρωτήρι 
Κύπελλο μέτρησης 
μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων 
 πανί

Οδηγίες

  1. Μουλιάζετε τα αμύγδαλα μία  έως και 2 ημέρες. 
  2. Στραγγίζετε και ξεπλύνετε τα αμύγδαλα.
  3.   Τοποθετήστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και καλύψετε με 2 φλιτζάνια νερό
  4.  Χτυπάτε το μείγμα στην υψηλότερη ταχύτητα επί 2 λεπτά.   
  5. Σουρώνετε τα αμύγδαλα.
  6. Πιέστε και πατήστε με καθαρά χέρια πολύ καλά  το μείγμα του αμυγδάλου  Θα  πάρετε περίπου 2 φλιτζάνια γάλα.
  7. Ζάχαρη  η μέλι κατά βούληση.
  8. Το βάζετε στο ψυγείο Φυλάξτε το γάλα αμυγδάλου σε κλειστά δοχεία στο ψυγείο για έως και δύο ημέρες.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου