Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σπιτική αντιμυκητιακή κρέμα

Λευκό ξύδι

  • +

 Μαγειρική σόδα

  • . Για να κάνετε την κρέμα σας, ανακατέψτε περίπου 3 κουταλιές της σούπας. λευκό ξίδι σε περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα κάνοντας  μια κρεμώ δη πάστα. Αν έχετε να κάνετε με ένα μύκητα, όπως το πόδι του αθλητή,  η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει επίσης να εξουδετερώσει τις οσμές και να δροσίσει τα κουρασμένα πέλματα σας.

Εφαρμόστε κρέμα

  • Αφού έχετε κάνει την κρέμα σας, κρατήστε την στο ψυγείο και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στην προσβεβλημένη περιοχή τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα για να εξαλείψει το μύκητα. Αφήστε την κρέμα να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό ή απλά σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα. 

Συμβουλές και προειδοποιήσεις

  • Αν έχετε να κάνετε με ένα μύκητα στο πόδι ή το χέρι, απλώστε την κρέμα στην περιοχή και στη συνέχεια καλύψετε με γάντια ή κάλτσες και αφήστε  να καθίσει για περίπου 30 λεπτά? Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.
    Εάν η μαγειρική σόδα και το ξύδι  δεν φαίνεται να λειτουργεί μετά από μερικές μέρες, δοκιμάστε μια άλλη φυσική κρέμα που γίνεται με το σκόρδο και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιείτε τρεις  η δύο σκελίδες σκόρδο σε ένα μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε έτσι ώστε να φτιάξετε μια πάστα σε μορφή   κόλλας. Εφαρμόσετε αυτή την πάστα, όπως θα κάνατε με το  σόδα-ξύδι μείγμα.
    Αυτές οι θεραπείες προορίζονται να γίνουν τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για μια περίοδο  περίπου μιας εβδομάδας. Αν ο μύκητα σας δεν φαίνεται να βελτιώνεται ή χειροτερεύει, δείτε το δερματολόγο σας.


Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου