Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Λιαστα Κολοκυθάκια....Τα τσιφια της Ικαρίας!



αποξηραμένα κολοκυθάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 36 ώρες
 Χρόνος: 5 λεπτά
    Λιαστή Κολοκυθάκια
  • 4 κολοκυθάκια
  • Αλάτι
  • Σουβλάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πιπέρι
  • 2 κουταλιές φρέσκο ​​δυόσμο , ψιλοκομμένο
  • Χυμό μισού λεμονιού
  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλούς δίσκους  περίπου 1/4 ίντσα παχιά.Πασπαλίζουμε το αλάτι σε ένα μεγάλο ταψί ,τοποθετούμε  τα κολοκυθάκια σε αυτό. Πασπαλιζουμε με περισσότερο αλάτι στην κορυφή.Τα  αφήνουμε  σε θερμοκρασία δωματίου για όχι περισσότερο από μία ώρα - ξήρανση κολοκυθάκια
  2. Στεγνώνουμε με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε σουβλάκια. Κρεμάμε τα κολοκυθάκια σε ένα ζεστό ξηρό μέρος για 24-48 ώρες, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Θέλουμε  να είναι στεγνά  ...!
  3. Μόλις στεγνώσουν  όπως αυτά, μπορούν να αποθηκευτούν σε βάζα, που καλύπτεται με ελαιόλαδο, για μήνες στο ψυγείο.η σε μια καθαρή πάνινη σακούλα
  4. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι  σε δυνατή φωτιά . Προσθέστε τα γύρους κολοκυθάκια Χαμηλώνετε  τη φωτιά σε μέτρια-υψηλή και μαγειρεύετε  μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
  5. Στο τελευταίο λεπτό, προσθέστε το καγιέν και ανακατέψτε, στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με το δυόσμο. Σβήστε τη φωτιά.
  6. Πιέστε το χυμό λεμονιού  στα κολοκυθάκια, όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε.Αν επιλέξετε να τα αποθηκεύσετε χωρίς λάδι ,τα βάζετε λίγη ώρα στο νερό [για να φύγει το αλάτι και να πάρουν την υγρασία  που έχουν χάσει με την αποξήρανση] και μετά τα

    μαγειρεύτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου