Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ελαιόλαδο+βασιλικός

Ελαιόλαδο με βασιλικό για καλή μνήμη και καλή διάθεση                                                 Γνωστό αντισηπτικό. Το βάφτισμα των φύλλων μέσα στο νερό για αρκετή ώρα έχει σαν αποτέλεσμα να μη μουχλιάζει το νερό . Γι' αυτό και ο βασιλικός χρησιμοποιείται από την Εκκλησία για τον αγιασμό του νερού.Ο συνδυασμός ελαιόλαδου με το βασιλικό βοηθάει πολύ στο στομάχι είναι καλό διουρητικό, καταπραΰνει το στομαχόπονο και το πονοκέφαλο ενώ στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν ως επίθεμα μετά από δάγκωμα εντόμου, σκορπιού ή και φιδιού. ..........                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Κόβουμε τα φυλλαράκι του βασιλικού, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Τα βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν εντελώς και ακόμα πιο πάνω. Κλείνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Το λαδάκι με το βασιλικό θα παγώσει και όποτε θέλετε να βάλετε στην σαλτσούλα σας βασιλικό θα παίρνετε με ένα κουταλάκι από το μείγμα ελαιόλαδο - βασιλικός και θα προσθέτετε στη σαλτσούλα σας.
Τα φύλλα του βασιλικού θα είναι σαν να τα κόψατε από τη γλάστρα και το λαδάκι θα είναι τέλεια αρωματισμένο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου