Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Φτιάχνω αρωματικά στολίδια Χριστουγέννων

Συστατικά                                                                                                                                                

3/4 φλιτζανιού μήλο

                                                                                                                                                                               

3/4 φλιτζανιού κανέλα 

ΟδηγίεςΑνακατεύουμε τα μήλα(τριμμένα) και την κανέλα για να σχηματίσουμε μια σφιχτή ζύμη. Κάνουμε ένα Ρολό ζύμης πάχους 1/4 ίντσας.Κόβουμε με τους κόπτες μπισκότων ότι σχέδιο θέλουμε (χριστουγεννιάτικα δεντράκια ,αστεράκια, κλ) και σχηματίζουμε μια τρύπα  με μια οδοντογλυφίδα για να περάσουμε την κορδέλα. Προσεκτικά τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ράφι να στεγνώσουν.Τα  αφήνουμε σε  ξηρό αέρα για αρκετές ημέρες, γυρίζοντας τα περιστασιακά. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο, 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι , 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μοσχοκάρυδο την κανέλα (η συνταγή μου ζητά για 3/4 φλιτζανιού κανέλα ... και 3/4 φλιτζανιού μήλου)αφαιρώντας 2 κουταλιές της σούπας.από την κανέλα
Μπορούμε να τα βάψουμε  και  να τα κρεμάσουμε  οπουδήποτε θέλουμε ένα άρωμα μήλου  κανέλας. Είναι ιδιαίτερα ωραία στο αυτοκίνητο.Αν το μείγμα   είναι πολύ υγρό, απλά προσθέτουμε  λίγο περισσότερο κανέλα. Θα διαρκέσει για χρόνια.Αν το μείγμα σπάει προσθέτουμε λίγη άσπρη κόλλα                                                                                                πηγηhttp://allrecipes.com/

,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου