Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Κόλιαντρος μια εύκολη λύση στο σπίτι για να καθαρίσετε το νερό από τα Βαρέα Μέταλλα !

Το φυτό κόλιανδρος (Coriandrum Sativum), γνωστό και ως Κοριός ή Κουτβαράς, ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών.
Συναντάται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπόροι του χρησιμεύουν ως μπαχαρικό.
Εδώ και 3.000 χρόνια, είναι το κυρίαρχο συστατικό για αρώματα, παρασκευάσματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, καλλυντικών, καθώς και για ερωτικά φίλτρα.
Για την Κινέζικη παράδοση, ο κόλιανδρος εξασφαλίζει αθανασία της ψυχής.
Είναι ένα από τα γνωστότερα καρυκεύματα σε όλο τον κόσμο. Λέγεται ότι τον καλλιεργούσαν στους κήπους της Βαβυλωνίας, ενώ αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη. 
Ο φρέσκος κόλιανδρος μοιάζει πολύ με τον μαϊντανό και έχει έντονη γεύση, που είναι όμως πιο ήπια όταν είναι ξερός σε μορφή σπόρων.
Είναι χωνευτικός, κατάλληλος για όσους νιώθουν την ώρα της πέψης πόνους στο στομάχι και επίσης βοηθάει να φύγουν τα αέρια από την κοιλιά και το έντερο. Παλαιότερα του απέδιδαν ακόμα και αφροδισιακές ιδιότητες.                                                                                                                                                                                                                                               Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από Αμερικάνους  ερευνητές  ,  ρίχνει  φως σε νέες ιδιότητες του φαρμακευτικού κόλιανδρου Η  έρευνα επιβεβαιώνει ότι το κόλιαντρο καθαρίζει το νερό,!!!!

Οι κίνδυνοι για την υγεία των Βαρέων Μετάλλων

Οι Αρχαίοι  Έλληνες γιατροί γνώριζαν πολύ καλά τον κίνδυνο της δηλητηρίασης από το μόλυβδο!Στην εποχή μας μετά την βιομηχανική ανάπτυξη έχει αυξηθεί το ποσό των βαρέων μετάλλων στα τρόφιμα.και  νερό Τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την τοξικότητα,

των Βαρέων Μετάλλων είναι ...



-Νευρολογικά προβλήματα
-Αναπτυξιακή καθυστέρηση
-Ορισμένες μορφές καρκίνου
-Νεφρική βλάβη
-Θάνατος                                                                                                                                               η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και διαταραχέςτου κυκλοφοριακού και διαταραχές του νευρικού συστήματος.



Οι επιστήμονες έχουν από καιρό συνειδητοποιήσει τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του κόλιαντρου . Χημικοί παράγοντες του σπόρου , δεσμεύουν τα τοξικά μέταλλα, αποσπώντας τους  από τους ιστούς και  αποβάλλοντας τους έξω από το σώμα.Έχει αποδειχθεί ότι τα άτομα με δηλητηρίαση από υδράργυρο καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόλιαντρο  για να ανακτήσουν τον προσανατολισμός τους από συμπτώματα όπως αποπροσανατολισμό, .

Αυτή η νέα μελέτη διερευνά τις ιδιότητες του κόλιαντρου στα βαρέα μέταλλα σαν φυσικό καθαριστή και στο νερό. Οι ερευνητές μελέτησαν την Tule Valley, μια περιοχή που χρησιμοποιείται ως χωματερή για τα απόβλητα από την Πόλη του Μεξικού. Οι αγρότες στην Tule Valley χρησιμοποιούν μολυσμένο νερό για την άρδευση των καλλιεργειών. Τα ευρήματα δείχνουν ότι όλα τα φυτά που μελετήθηκαν, από τα λουλούδια,λαχανικά και  κάκτους- το κόλιαντρο ήταν το πιο αποτελεσματικό  Αποδείχθηκε ότι είναι ένα εξαιρετικό μέσο φιλτραρίσματος του μολύβδου και του νικελίου, και οι ερευνητές μελετούν προς το παρόν, αν  το κόλιαντρο μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη και από  άλλα βαρέα μέταλλα, όπως αρσενικό και υδράργυρος.

Σύμφωνα με τη μελέτη,το κόλιαντρο μπορεί να είναι μια φθηνή λύση για το φιλτράρισμα του νερού Προσφέρει επίσης μια φυσική, προστατευτική λύση για τον καθαρισμό του νερού



Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι το εξωτερικό τοίχωμα του κυττάρου του κόλιαντρου [σπόρου] είναι ιδανικό για τη σύλληψη μετάλλων. Μπορείτε να το  χρησιμοποιήσετε για να καθαρίζετε το νερό με τη συμπλήρωση ενός σωλήνα με αποξηραμένο,  κόλιαντρο. Όταν το νερό περνά μέσα από το σωλήνα, το κόλιαντρο απορροφά τα μέταλλα.

Μια εύκολη λύση στο σπίτι για ένα καθαρίσετε το νερό  είναι να βάλετε μέσα στην   την κανάτα νερού φακελάκια τσαγιού με αποξηραμένο κόλιαντρο. Τοποθετήστε τα φακελάκια τσαγιού στο νερό για λίγα λεπτά και  έχετε  Φιλτραρισμένο νερό!  Υπάρχουν ακόμα έρευνες προς μελέτη για την πικραλίδα και το  μαϊντανό!


ΠΗΓΗ http://www.realfarmacy.com/the-cilantro-water-cleanse/#a209ipBswZudTlpI.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου