Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παράξενο νησιά του κόσμου....... islomania!

Λίμνη Sørvágsvatn στις Νήσους Φερόε.

Η λίμνη είναι περίπου 30 m πάνω από τον ωκεανό, αλλά η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα βράχο που είναι πολύ ψηλά έτσι ώστε να κάνει τη διαφορά να φαίνεται πιο δραματική.

Άγνωστος Φωτογράφοςhttp://silestine.tumblr.com/post/56448337734
Μια κεντρική λιμνοθάλασσα στην Γκαλαπάγκος του Ισημερινού Νησιά. Το γυμνό, βραχώδες νησί σφύζει από ζωή κατά καιρούς και τα υφάλμυρα νερά της λιμνοθάλασσας από φλαμίνγκο

Φωτογραφία από τον Bobby HAAS για το National Geographic
υποβρύχια καταρράκτη τάφρο le Morne Μαυρίκιος (1)

«Υποβρύχιος Καταρράκτης» στο νησί ΜαυρίκιοςΦωτογραφία από DigitalGlobe μέσω του Google Maps

 Αναρωτιέται κανείς που πα ει αυτό το λεωφορείο  ?φωτογραφία
του Gustav Willeit

The Cloud Covered Island of Litla DimunΤο νησί Έλατο
Φωτογραφία από SPUMADOR στο Flickr

κατοικημένο ηφαιστειογενές νησί της Aogashima Φωτογραφία από MHARADA στο Panoramio

Αυτό το νησί,  ονομάζεται "Just Room Enough", είναι το πιο κοντινό νησί στο διάσημο κάστρο Boldt .
Ένα από τα χιλιάδες νησιά ,που έχουν  αρκετό χώρο μόνο για ένα σπίτι.
SS Ayrfield
 Ναυάγιο νησί  η κιβωτός του Νώε       Φωτογραφία από τον Bruce Hood
Επίσκοπος Ροκ
 . Επίσκοπος Ροκ κατέχει το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες ως το μικρότερο νησί στον κόσμο. Ένας καταπληκτικός φάρος, που χτίστηκε το 1858, είναι το μόνο πράγμα που στέκεται σε αυτό το μικρό νησί στα ανοικτά των ακτών της Βρετανίας Ο   φάρος έχει καταφέρει να επιβιώσει από ρεύματα και  ανέμους για πάνω από έναν αιώνα. Κατά τους ιστορικούς χρόνους, καταδικασμένοι εγκληματίες έμειναν με ψωμί και νερό στο νησί για να πεθάνουν. 

Μπάλες πυραμίδα: (Lord Howe Island, Νότια Νέα Ουαλία, Αυστραλία) Το ψηλότερο του κόσμου σε θάλασσα ηφαιστειακό βουνό, 562 μέτρα  μέσα από διαδικασίες Χρόνου, αέρα και νερό, είναι οι μόνοι παράγοντες που εμπλέκονται
 το νησί ανακαλύφθηκε στα τέλη του 1700, πρώτη φορά αναρριχήθηκαν επιτυχώς το 1965 και διάρκεσε έως το 1979


6. The Floating Islands of Lake Titicaca Peru 600x399 Top 10 Strange Islands Around The World Τα πλωτά νησιά  της Λίμνη Τιτικάκα είναι ένα από τα πιο παράξενα τουριστικά αξιοθέατα. Ο λόγος πίσω από όλη αυτή τη φήμη είναι οι κάτοικοι Uros.?
Οι συνθήκες διαβίωσης των Ούρος,είναι τόσο μοναδικές που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο.
Τα μέλη της ζουν όλη τη ζωή τους πάνω σε τεχνητά πλωτά νησιά στη λίμνη Τιτικάκα, τα οποία έφτιαχναν ανέκαθεν οι ίδιοι ως αμυντικό μέσο προστασίας από τις άλλες φυλές.
Η λίμνη είναι η μεγαλύτερη του Περού και προσφέρει ιδανικές συνθήκες προστασίας, καθώς είναι εντελώς απομονωμένη 3000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της γης.
Εκμεταλλευόμενοι τις καλαμιές που ευδοκιμούν σε τεράστιες ποσότητες στις όχθες της λίμνης, κατασκευάζουν από αρχαιοτάτων χρόνων τις πλωτές κατοικίες τους, πάνω στις οποίες κατοικούν σήμερα περίπου 500 μέλη της φυλής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου