Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Θεραπείες για το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών

Κρεμμύδια 
Aπό τα πολύ παλιά χρόνια οι πρόγονοι μας χρησιμοποιούσαν τα κρεμμύδια  για τη θεραπεία των -γκρίζων μαλλιών. Ακόμα και σήμερα πολλοί βοτανολόγοι   προτείνουν το ίδιο. Το βασικό στοιχείο είναι ένα"ένζυμο ", το οποίο μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης. Μπορείτε επίσης να πάρετε αυτό το στοιχείο από τη χλόη σίτου και κριθαριού. Κάντε μια πάστα από χόρτο σιταριού ή κριθαριού και προσθέστε το χυμό από ένα κρεμμύδι σε αυτό. Εφαρμόστε το χυμό στα μαλλιά σας καθημερινά για μισή ώρα και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Φραγκοστάφυλο η  βατόμουρο
Μπορείτε επίσης να περιποιηθείτε τα γκρίζα μαλλιά σας με τη βοήθεια του χυμού φραγκοστάφυλου. Πιείτε ένα φλιτζάνι χυμό φραγκοστάφυλο καθημερινά ή να τα λιώσετε,και να τα προσθέσετε σε  αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας για να κάνετε μια κόλλα.Κάνετε Μασάζ  στις ρίζες  της κεφαλής σας με αυτό το μείγμα το βράδυ και μετά τα σκεπάζετε με ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε αυτό το μείγμα για όλη τη νύχτα και λουστείτε το πρωί. 
Henna
 Η Henna δεν λειτουργεί μόνο ως μια φυσική χρωστική ουσία μαλλιών, αλλά επίσης ως ένα καλό μαλακτικό μαλλιών. Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας καστορέλαιο και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, προσθέστε χέννα για να κάνετε μια πάστα. Απλώστε την στα μαλλιά σας . Αφήνετε για μία ώρα και πλύνετε με ένα σαμπουάν, τα μαλλιά σας Επαναλάβετε καθημερινά.
Δεντρολίβανο
Βράζετε μαζί ½ φλιτζάνι δεντρολίβανο και ½ φλιτζάνι φασκόμηλο, προσθέστε νερό σε αυτό και τα βράζετε για 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να κάνετε μια πάστα. Αφήστε αυτό το μείγμα να κρυώσει και  εφαρμόστε το στα   μαλλιά σας (από τις ρίζες μέχρις το κάτω άκρο των μαλλιών σας) και αφήστε το να στεγνώσει. Πλύνετε με ένα καλό σαμπουάν. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.
Μαυρίζουν τις τρίχες και τα εξής  φυτά αν αλειφτούν με τρίψιμο
-Το εκχύλισμα της κηκίδας, της γαλαζόπετρας και των φλουδιών του ροδιού
-Ο χυμός της ακακίας από τον κερατόμορφο καρπό και από τα φύλα του αγκαθιού, αλλά και ο χυμός από τον ώριμο σπόρο της όταν επαλείφεται
-Τα φύλλα της βάτου αν βραστούν και αλειφτούν τριβόμενα, αλλά και ο ώριμος καρπός της αν βραστεί με αγουρόλαδο
-Το κρασί από μύρτα μαζί με πετιμέζι
-Το αφέψημα του φασκόμηλου με επαλείψεις μαζί με τρίψιμο
-Ο κάλυκας των ανθισμένων χουρμάδων με επαλείψεις μαζί με τρίψιμο
-Η σμύρνα μαζί με ακακία, ξίδι και κηκίδα
-Τα τσαμπιά του κισσού και οι ρίζες του κύπερου αν βραστούν με φλούδια κουκιών
-Τα φύλλα της μαύρης συκιάς και του αμπελιού μαζί με βρόχινο νερό
-Το λάδανο μαζί με μύρο μυρτιάς
-Ο χυμός και το εκχύλισμα των μαύρων μύρτων
-Το αφέψημα του σχίνου μαζί με σώρι


-Τα άνθη και τα φύλλα του φλόμου του χρυσανθέμου αν γίνονται κατάπλασμα

-Ο φλοιός της ρίζας του πουρναριού αν βραστεί σε νερό και τεθεί σαν κατάπλασμα για όλη τη νύχτα και ξεπλυθεί το πρωί  http://www.ftiaxno.gr/                                                               Καφές ή μαύρο τσάι: Ανακάτεψε μισή κούπα μάσκα μαλλιών ή μαλακτική κρέμα με μισή κούπα δυνατό καφέ στιγμής. Άφησε το μείγμα μία περίπου ώρα στα μαλλιά σου και έπειτα μπορείς να λουστείς. Όσο περισσότερο διάστημα βάζεις καφέ τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σου. Εάν σταματήσεις να βάζεις, θα παρατηρήσεις ότι το χρώμα θα επανέρχεται στο αρχικό                                                                                                                                                                                                                                                                       Εκχύλισμα δάφνηςΑν τα μαλλιά σας πέφτουν ή είναι θαμπά, ξεβγάλτε τα μετά το λούσιμο με νερό στο οποίο έχετε βράσει φύλλα δάφνης. Για να σκουρύνετε το χρώμα τους σε περίπτωση που έχουν αρχίσει να ασπρίζουν, βράστε 150 γρ. φρέσκα δαφνόφυλλα, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και λουστείτε για 15 μέρες.
Το χρησιμοποιούσαν επίσης για να τονώσουν τα μαλλιά αλλά και να σκουραίνουν το χρώμα τους (και των βλεφαρίδων) βράζοντας μαζί φύλλα δάφνης και καρυδιάς.                                                                                                                                                                     Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να σταματήσετε το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Κρατήστε  τα χημικά σαμπουάν μακριά, δεδομένου ότι μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σας, καθώς και το τριχωτό της κεφαλής σας. Οι χημικές βαφές περιέχουν αμμωνία  η οποία μπορεί επίσης να βλάψει τα μαλλιά σας. Συχνά το πρόωρο γκριζάρισμα προκαλείται από τη χρήση αυτών των  χημικών  βαφών 
Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο.Προσθέστε βιολογικά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας. Επίσης, προσπαθήστε να τρώτε καθημερινά  γαλακτοκομικά προϊόντα , όπως το γάλα, το βούτυρο και το γιαούρτι. Τρόφιμα πλούσια σε Ιώδιο  όπως οι μπανάνες, τα ψάρια και τα καρότα είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά για τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών. Τα Πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν επίσης να σταματήσουν το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών σας. Αντικαταστήστε τον καφέ σας με το πράσινο τσάι. Διώξετε  το κάπνισμα και το στρες από τη ζωή σας.!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου