Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αρτεμισία,(αψιθιά) ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες ?

 Η Αρτεμισία (Artemisia vulgaris) είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία την Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Στην Ελλάδα συναντάμε επτά διαφορετικά είδη Αψιθιάς, κυρίως στα ορεινά δάση της Μακεδονίας, της Ηπείρου  της Θεσσαλίας.και στα Νησιά του Αιγαίου Η Αρτεμισία ανθοφορεί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα και έχει ξυλώδη ρίζα. 

Ιστορικά η Αρτεμισια χρησιμοποιήθηκε ως βοτανο από πολλούς λαούς. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες συνήθιζαν να βάζουν φύλλα Αρτεμισιας στα σανδάλια τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μυκητιάσεις και να ανακουφίσουν τα πονεμένα πέλματα κατά τη διάρκεια κάποιας μεγάλης πορείας. Ο Ιπποκράτης αναφέρει την Αψιθια ως βοτανο που επισπεύδει και διευκολύνει το τοκετό. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν την Αρτεμισία από το 500 π.Χ. ενώ και σήμερα αποτελεί σημαντικό βότανο στη Μοξαθεραπεία (καύση της Αψιθιάς σε σημεία βελονισμού). 

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Αρτεμισια χρησιμοποιείται σε δύο κυρίως περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά την εξομάλυνση της εμμηνορρυσίας (περιόδου). Σε αυτή τη περίπτωση θεωρείται πως βοηθάει τόσο ως εμμηναγωγό (προκαλεί αιμορραγία, όταν δεν έχει έμφανιστεί κανονική έμμηνη ρύση), όσο και στην αντιμετώπιση της υπερμηνόρροιας (υπερβολική αιμόρροια). Η Αρτεμισία χρησιμοποιείται και ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Θεωρείται πως διευκολύνει τη χώνεψη των λιπαρών ουσιών - για αυτό το λόγο άλλωστε ανήκει στα λεγόμενα "βοτανα για αδυνάτισμα". Παράλληλα θεωρείται πως αυξάνει τη παραγωγή της χολής, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και αντιμετωπίζει τη δυσπεψία, τις καούρες και το "φούσκωμα". 

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η κατανάλωση της Αρτεμισίας πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο κάτω από την επίβλεψη ειδικού. Πολυήμερη κατανάλωση της ενδέχεται να προκαλέσει ζαλάδες και πονοκεφάλους. Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται από τους Βοτανοθεραπευτές είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιας σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλυτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα. Η Αρτεμισία είναι ιδιαίτερα πικρή και για αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμηθεί η προσθήκη μελιού στο ρόφημα. 
Αρτεμισία (Αψιθιά) 100gr 0

  πηγη                                                                                                               Σύμφωνα με μελέτες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του Life Sciences , μία ουσία του βότανου Αρτεμισία , η αρτεμισινίνη , που χρησιμοποιείται τόσο στην Ελληνική βοτανική ιατρική όσο και στην Κινέζικη Ιατρική για χιλιάδες χρόνια , μπόρεσε να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες Το βότανο όταν χρησιμοποιήθηκε  μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε  με σίδηρο, κατάφερε  να εξαλείψει τον καρκίνο ολοκληρωτικά . Επίσης τα υγιή  κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά στο πείραμα με την επεξεργασία αυτή.

 Η Αρτεμισία (αψιθιά)  έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν  ένα ισχυρό βότανο κατά της ελονοσίας ,σαν διεγερτικό του πεπτικού συστήματος σαν νευροτονωτικό    σε περιπτώσεις κατάθλιψης,  τώρα όμως  αποδείχθηκε  ότι είναι μεγάλο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου .Στη συγκεκριμένη μελέτη  αναφέρεται ότι στα πειράματα που έγιναν η αρτεμισινίνη ήταν σε θέση να στοχεύσει μόνο τα  «κακά» κύτταρα και να αφήσει  την «υγιή » ανέπαφα. Και έγιναν πολλά  πειράματα τώρα που το αποδεικνύουν αυτό. Ήδη η Γαλλική εταιρεία  Sanofi  παράγγειλε αναμένεται να κάνει 50 με 60 τόνους αρτεμισινίνη κάθε χρόνο, προσπαθώντας να παρέχει αρκετή ζήτηση για την παγκόσμια αγορά.







Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου