Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Προσοχή στα Χειροποίητα σαπούνια!

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ  ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ  ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ.



Με γνώμονα την  παράδοση... Τα φυσικά σαπούνια  είναι αγνά, φυτικά και υψηλής ποιότητας παρασκευάσματα. Βασικά συστατικά τους είναι το ελαιόλαδο, το νερό βρόχινο ή πηγής  και το υδροξείδιο του Νατρίου (το οποίο ουδετεροποιείται πλήρως). Εμπλουτίζονται με χυμούς εσπεριδοειδών και μια ποικιλία ανθόνερων από λουλούδια και βότανα. Επιπλέον  υλικά που χρησιμοποιούνται είναι  μπαχαρικά, , μελισσοκέρι  το μέλι ,φύκια. Τα συστατικά που θα βάλουμε στην συνταγή μας  τα επιλέγουμε ανάλογα την εποχή τους                              Τα τελευταία χρόνια έχει στηθεί  μια νέα βιομηχανία που ανθίζει εις βάρος της τσέπης μας Διάφοροι επιτήδειοι   βλέποντας την σπιτική παραγωγή σαπουνιού να αυξάνετε λόγω των γνωστών λόγων προσπαθούν με κάθε μέσο (σεμινάρια ,αναρτήσεις στο Ίντερνετ,)να μας πουλήσουν διάφορα λάδια ,αρώματα,χημικά χρώματα ,χημικά συστατικά σαν συντηρητικά κλ Αν πέσουμε σε αυτή την παγίδα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αδειάζουμε το πορτοφόλι μας και να υποβαθμίσουμε     τα σαπούνια που παρασκευάζουμε Μέσα σε όλο αυτό παιχνίδι υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες που προσπαθούν να μας δώσουν τις γνώσεις τους Αναζητήστε τους με προσοχή !!! Ένα πολύ καλό σαπούνι δεν χρειάζεται παρά μόνο Ελαιόλαδο η αμυγδαλέλαιο  καλό,νερό βρόχινο η   πηγής ,βότανα η λουλούδια ντόπια , σόδα η ποτάσα (ανάλογα τι θέλουμε να κάνουμε ), και φυσικά αγάπη γιαυτό που κάνουμε!.Όσο ακολουθούμε τις διάφορες συνταγές του    Ίντερνετ χάνουμε την ποιότητα στα σπιτικά σαπούνια μας και το κυριότερο την παράδοση του  Τόπου μας Αυτό που πρέπει να προσέξουμε στο σαπούνι δεν είναι τόσο η εμφάνιση όσο η θεραπευτική του ιδιότητα !                                                                    Τεχνικά Χρώματα Κάνοντας τα  σαπούνια μπλε,κόκκινα,κίτρινα κλ για να είναι αρεστά στο μάτι δεν κερδίζετε τίποτα παρά μόνο προσωρινό  οικονομικό κέρδος εις βάρος των συνανθρώπων σας με μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους                                                                                                                        

Συνθετικά αρώματα
Τα αρώματα είναι γεμάτα φθαλικές ενώσεις και συνθετικά χημικά. Άλλωστε η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ τα τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τα εντομοκτόνα, τα βαρέα μέταλλα και τους διαλύτες.



Η ψυχρή  ψυχή μέθοδος παρασκευής τους εξασφαλίζει τη διατήρηση όλων των ωφέλιμων συστατικών  του ελαιολάδου, ενώ  παράλληλα περικλείεται στο τελικό παρασκεύασμα η φυσική γλυκερίνη που παράγεται. Τα σαπούνια ωριμάζουν για τουλάχιστον δύο μήνες πριν την συσκευασία τους.Είναι ιδανικά για την περιποίηση του σώματος, του προσώπου αλλά και των μαλλιών. Προσφέρουν μια  αίσθηση  καθημερινής  φρεσκάδας  και αναζωογόνησης




Το φυσικό σαπούνι δημιουργεί ήπιο και  κρεμώδη αφρισμό, έχει 5%-10% υπερλίπανση, απαιτεί μικρή κατανάλωση νερού και καθαρίζει σε βάθος,  χωρίς να προκαλεί ξηρότητα. Έχει αντιοξειδωτικές και απολυμαντικές ιδιότητες ενώ παράλληλα ενυδατώνει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και των μαλλιών.  


Τα φυσικά σαπούνια είναι φιλικά προς στο περιβάλλον επειδή είναι βιοδιασπώμενα. Πριν από τη χρήση τους φυλάσσονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.  Όταν χρησιμοποιούνται  είναι απαραίτητο να στραγγίζουν σε σαπουνοθήκη  για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  Όπως ισχύει για όλα τα σαπούνια, πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου