Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σαλάτα Ταμπουλέ απο τον Λίβανο

Η Λιβανέζικη κουζίνα έχει  Άρωμα Δυόσμου με επιρροές από την Αραβική και την Τούρκικη κουζίνα και γενικότερα από φαγητά των χωρών της Ανατολής. Όπως και η Τούρκικη, η Λιβανέζικη κουζίνα συνδυάζει την Ευρωπαϊκή κουζίνα με τις πρώτες ύλες και τα μπαχαρικά της Ανατολής και θεωρείται ως η μοντέρνα εκδοχή της Αραβικής κουζίνας
Tablouleh (Ταμπουλέ ) είναι μια παραδοσιακή σαλάτα (με υψηλό ποσοστό βιταμίνης C) της Μέσης Ανατολής (Λίβανος και  Συρία)
- και αποτελείται κυρίως από μαϊντανό και πλιγούρι
 Σε αυτήν την συνταγή θα χρησιμοποιήσετε  3 ματσάκια μαϊντανό, 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι, 2 λεμόνια, δυόσμο,(φρέσκο) 2 ντομάτες,  πράσινα κρεμμύδια, το αλάτι,πιπέρι   ελαιόλαδο. δύο λεμόνια και το μαϊντανό, . Αυτή η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.
Σύνολο Παρασκευή : 
Βήμα 1:
Συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας,αφού πρώτα κάνετε ένα καλό ξέβγαλμα.στη ντομάτα, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια 
Tabouleh-ingredients.jpg
Βήμα 2:
τοποθετήστε το σπασμένο πλιγούρι,  σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας νερό και αφήστε το να μουλιάσει.
εμποτισμού-bulgur.jpg
Βήμα 3:
Διαλέξτε τις άκρες των μαϊντανών(όχι κοτσάνια) και τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη  με νερό για να τον καθαρίσετε από διάφορες ακαθαρσίες
πλύνετε-parsley.jpg
Βήμα 4:
Τώρα κόψτε τα λεμόνια σας στη μέση, 
cut-lemon.jpg
Βήμα 5:
Κόβετε τα κρεμμύδια σε μικρούς κύκλους.
cut-πράσινο-onions.jpg
Βήμα 6:
Τώρα προσθέστε το χυμό λεμονιού και τα κρεμμυδάκια με το πλιγούρι,  επίσης μπορείτε να προσθέσετε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο, και μια πρέζα αλάτι.,λίγο πιπέρι
add-λεμόνι-μέντα-onions.jpg
Βήμα 7:
Στη συνέχεια κόβετε τις ντομάτες  σε λεπτές λωρίδες προς μια κατεύθυνση, και στη συνέχεια, επαναλάβετε το ίδιο βήμα προς την άλλη κατεύθυνση.
cut-tomato.jpg
Βήμα 8:
Προσθέστε την ντομάτα κομμένη σε κύβους με το λεμόνι, το δυόσμο , και το μείγμα  με το πλιγούρι.
add-tomato.jpg
Βήμα 9:
Τώρα είναι η ώρα να τεμαχίσετε το μαϊντανό. Ξεπλύνετε, στραγγίστε στεγνώστε και    τεμαχίστε μέχρι να είναι αρκετά ψιλοκομμένος.
μαϊντανό-chopped.jpg
Βήμα 10:
Προσθέστε το μαϊντανό στο μπολ και αφήστε το έως ότου  είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
add-parsley.jpg
Βήμα 11:
Όταν είστε έτοιμοι να φάτε,  προσθέσετε  ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
tabouleh.jpg

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου