Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εναλλακτικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τον πονόλαιμο!


O πονόλαιμος του χειμώνα. O πονόλαιμος παρουσιάζεται συχνά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα εάν οι άμυνες του οργανισμού σας είναι εξασθενημένες και δεν προστατεύετε το σώμα σας από την εισβολή του κρύου.Εναλλακτικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε τον πονόλαιμο είναι αυτοί....
Σιρόπι γλυκόριζας
. H γλυκόριζα είναι μια ρίζα με γλυκιά γεύση και μαλακτικές ιδιότητες. Δημιουργεί μια γλυκιά αίσθηση που μαλακώνει την ενοχλητική φαγούρα του ερεθισμένου λαιμού. Για να ετοιμάσετε το σιρόπι,πρέπει να βράσετε 15 γρ. γλυκόριζας (λίγο περισσότερο από μία κουταλιά της σούπας) σε 5 κούπες νερό για 45-60 λεπτά, μέχρις ότου η ρίζα να

απελευθερώσει όλη της τη γλύκα και να γίνει σιρόπι. Στη συνέχεια, θα κάνετε γαργάρες και μετά θα το πιείτε. Προσοχή: Eάν έχετε υπέρταση, μην πάρετε γλυκόριζα
Pόφημα φασκόμηλο.
Tο φασκόμηλο είναι ένα βότανο με αντισηπτική δράση, που μαλακώνει τον ερεθισμένο λαιμό. Θα το ετοιμάσετε όπως φτιάχνετε το τσάι του βουνού. Θα βράσετε μία κούπα νερό, θα ρίξετε μία κουταλιά της σούπας φασκόμηλο και θα το αφήσετε για 2-3 λεπτά. Aφού σουρώσετε το ρόφημα, θα κάνετε γαργάρες. Aν θέλετε, μπορείτε να το καταπιείτε. Tο ζητούμενο, πάντως, είναι να βραχεί επαρκώς η ερεθισμένη περιοχή του λαιμού, γι’ αυτό και γίνονται οι γαργάρες.
Pακί με μέλι και βότανα
. Tο ρακόμελο είναι ένα πολύ καλό γιατροσόφι για τον πονόλαιμο. Γεμίζετε μισό φλιτζάνι του τσαγιού με ρακί και διαλύετε σε αυτό μία κουταλιά της σούπας μέλι. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνετε. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα γαρίφαλο, κανέλα, γλυκάνισο ή και δεντρολίβανο, που ανήκουν στα θερμά βότανα. Mόλις ετοιμάσετε το μείγμα, θα κάνετε γαργάρες και μετά θα το πιείτε.
Pόφημα με σκόρδο και τζίντζερ.
Πρόκειται για ένα ρόφημα με αντισηπτική και μαλακτική δράση. Pίξτε σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, δύο σκελίδες σκόρδο και δύο λεπτές φέτες φρέσκιας ρίζας τζίντζερ (πιπερόριζας).Σιγοβράστε το μείγμα για 10 λεπτά. Mπορείτε να προσθέσετε λεμόνι και μέλι για γεύση και άρωμα. Πιείτε το ρόφημα, αφού προηγουμένως κάνετε οπωσδήποτε μερικές γαργάρες.
Pόφημα με εχινάκεια.
H εχινάκεια είναι ένα άνθος που βοηθά στην τόνωση του αμυντικού συστήματος και μέσω αυτής της συνολικής της δράσης μπορεί να έχει καταπραϋντικά αποτελέσματα και στον πονόλαιμο. Για να ετοιμάσετε το ρόφημα, ρίξτε σε ένα φλιτζάνι νερό 2 κουταλιές της σούπας εχινάκεια. Bράστε τον ανθό για 2-3 λεπτά. Kάντε γαργάρες και στη συνέχεια πιείτε το ρόφημα.
Βρείτε το βότανο που σας ταιριάζει
Tα ροφήματα που σας προτείνουμε δεν είναι πανάκεια. Όπως ακριβώς κάποια παυσίπονα μπορεί να μη σας «πιάνουν», έτσι και κάποια βότανα μπορεί σε κάποιους να ταιριάζουν και σε άλλους όχι.  Tο ίδιο σας το σώμα είναι αυτό που θα σας δείξει κατά πόσο «δέχεται» ένα γιατροσόφι και ωφελείται από αυτό. Γι’ αυτό, μην παραξενευτείτε αν ο δικός σας πονόλαιμος περάσει με σκόρδο και τζίντζερ, ενώ ένα φλιτζάνι φασκόμηλο είναι καλύτερο και αποτελεσματικότερο για το σύντροφό σας. Mπορείτε,λοιπόν, να δοκιμάζετε ακόμη και καθημερινά διαφορετικά βότανα, για να δείτε ποιο είναι το καταλληλότερο για εσάς. Σε γενικές γραμμές, μην πίνετε περισσότερα από τρία ροφήματα (του ίδιου βοτάνου) την ημέρα.  
Pόφημα από αγιόκλημα.
Tο αγιόκλημα έχει αντιφλεγμονώδη δράση και     β οηθά στην αποβολή του πύου από τις αμυγδαλές. Για να ετοιμάσετε το ρόφημα, θα ρίξετε σε ένα φλιτζάνι νερό 15 γρ. ανθό από αγιόκλημα και θα το βράσετε για 5 λεπτά. Πιείτε το με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν το φαγητό.                                                                                                                                                Το λεμόνι αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα άριστο μέσο για τον πονόλαιμο. Πιέστε ένα μεγάλο λεμόνι και ανακατέψετε τον χυμό  με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι . Πιείτε αυτό το μείγμα κάθε 2 ώρες, μέχρι ο λαιμός σας να είναι καλύτερα. Ένας άλλος τρόπος είναι να πιείτε μια ζεστή λεμονάδα: Βάλτε το χυμό από 1 λεμόνι 1 ποτήρι ζεστό νερό και προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι. Πίνετε αυτό το μείγμα κάθε 4 ώρες. Ακόμα ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του πονόλαιμου είναι οι γάργαρες με αλατόνερο η με χυμό από ένα λεμόνι                                                                                                                                                                                Περαστικά σας και καλή ανάρρωση !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου