Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Aloe Berabadensis Miller το είδος με τις πιο ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες


Στο νησί της Νάξου ο νέος παραγωγός Νίκος Πολυκανδριώτης σε μια έκταση αρχικά 2 στρεμμάτων αποφάσισε να ασχοληθεί με τη βιολογική καλλιέργεια της φαρμακευτικής Αλόης.
Η Αλόη βέρα (Aloe Vera), επιστημονικά Aloe Berabadensis Miller είναι το είδος με τις πιο ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες ανάμεσα στις 4-5 ποικιλίες από τις 300 του φυτού, που έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιέχοντας 200 διαφορετικά συστατικά, κάποια από αυτά πολύ σπάνια στη φύση, το θαυματουργό αυτό φυτό χρησιμοποιείται αδιάκοπα στην ιατρική και στην κοσμετολογία εδώ και 5000 χρόνια. Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα. Χρειάζεται καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη. Μπορεί να καλλιεργηθεί ακόμη και σε άγονα εδάφη αλλά για παραγωγή προτιμούνται τα εύφορα. Από τα φυτά χρησιμοποιούμε το ζελέ το όποιο παράγεται στο εσωτερικό των φύλλων. Η συγκομιδή γίνεται όταν το φυτό είναι ώριμο (κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας του) τότε το ζελέ έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Επίσης περιέχει:
Αμινοξέα συναντάμε 18 από τα 20 αμινοξέα, τα βασικά στοιχεία των πρωτεϊνών που καθορίζουν και τις χαρακτηριστικές ιδιότητες τους που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα.
Ένζυμα διασπούν τους υδατάνθρακες συμβάλλοντας στην καλύτερη πέψη τους, διευκολύνουν την διάσπαση και απορρόφηση του λίπους και απομακρύνουν τα τριγλυκερίδια από τα τριχοειδή, βοηθούν στην επιδιόρθωση των μυών δίνοντας τους ενεργεία μειώνοντας την κόπωση. Και τέλος αποτρέπουν τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών.
Ανθρακινόνες δρουν σαν φυσικά αντιβιοτικά καθώς έχουν αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Στεροειδή δηλ. φυσική κορτιζόνη, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και εναντία στις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, χωρίς παρενέργειες της χημικής. Λιπαρά οξέα που βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
Σαλικυλικό Οξύ (βασικό συστατικό της ασπιρίνης) που έχει παυσίπονη δράση.
Μαλικό Οξύ το όποιο βοηθάει τους σακχαροδιαβητικούς να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα τους.
Σαπωνίτες φυσικές ουσίες με καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες.
Λιγνίνη που παίζει ρολό στο μεταβολισμό και την παχυσαρκία.
Αιθέρια Ελαία Αντισηπτικά, βακτηριοκτόνα και μπορούν να δρουν κατά των ιών.
Χρήσεις: Αντηλιακό, ελαφρύ κάψιμο, απώλεια μαλλιών, μελανιά από χτύπημα, μύκητες στα πόδια, μικρά κοψίματα και εκδορές, εκζέματα, αρθρώσεις που πονάνε, αρθριτικά, αιμορροΐδες, κολπίτιδα, πονόδοντος και στοματική υγιεινή, ακμή, ψωρίαση, κυτταρίτιδα, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία κ.α.

Πως θα βγάλετε το ζελέ από το φύλλο
Τοποθετήστε το φύλλο Αλόης σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι κόψτε το μέγεθος που χρειάζεστε. Ανοίξτε το στη μέση και με ένα κουτάλι πάρετε το ζελέ. Για να πάρετε ένα κουτάλι ζελέ αρκεί να κόψετε 3 – 5 εκατ. Του φρέσκου φύλλου. Για εξωτερική χρήση πχ για το πρόσωπο σας, για κάποιο χτύπημα κόψτε ένα τεμάχιο 1 εκατ.
Τεστ αλλεργίας. Αλείψετε με ζελέ Αλόης την εσωτερική επιφάνεια του αγκώνα σας. Σε 15 λεπτά θα δείτε αν το δέρμα σας έχει κάποια κοκκινίλα.                                                                      Χυμός αλόης
Συστατικά:

800 γρ. γέλη αλόης απο το εσωτερικό του φύλλου
200 γρ. σιρόπι αγαύης 
500 ml φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό
1 λεμόνι (χυμός)
Α. Καθαρίζετε το φύλο της αλόης και κρατάτε μόνο το διαφανές εσωτερικό μέρος της και το βάζετε σε ένα μπωλ επάνω σε μια ζυγαριά, θα πρέπει να είναι πάνω κάτω 800 γρ. γέλης.

Β. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε για 2 λεπτά.

Γ. Εμφιαλώστε.

Ετοιμό!

* Το νερό μπορείτε να το αυξήσετε εαν δεν θέλετε ο χυμός σας να είναι τόσο παχύρευστος και γλοιώδης.
** Το λεμόνι μπαίνει ως συντηρητικό κυρίως και διατηρείται στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες σε γυάλινη φιάλη.    πηγη
Προσοχή !
Η Αλόη Βέρα δεν επιδρά «μαγικά» στον οργανισμό. Είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να συμβουλεύονται το γιατρό τους όταν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Όσοι πάσχουν από νεφρική νόσο.
Όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων.
Οι έγκυες και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Παιδιά κάτω των 10 ετών.
Η πρότυπη φυτωριακή μονάδα καλλιέργειας κ πώλησης Aloe Vera μπορεί και σας διαθέτει φρέσκα φύλλα έτοιμα προς χρήση. Με αυτό το τρόπο έχετε στο σπίτι σας 100% φυσικό ζελέ Αλόης.
Για πληροφορίες η παραγγελίες Τηλ. 6982246153 email: npolyka@hotmail.com  
                                 
 Aloe Berabadensis Miller η γνήσια με το κίτρινο λουλούδι αυτήν πρέπει να αναζητάτε γιατί είναι Ελληνικής παραγωγής φυτά και παρμένα από Ελληνικά χωράφια , που σημαίνει , ανθεκτικά φυτά μαθημένα να ζουν στην Ελληνική ατμόσφαιρα, προσαρμοσμένα στο Ελληνικό περιβάλλον Βοηθάει την Ελληνική παραγωγή, δίνει εργασία σε Ελληνικές οικογένειες, κατ επέκταση βοηθάει την Ελληνική οικονομία. Πρέπει να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα ειδικά τώρα που υπάρχει κρίση, να ενισχύουμε την Ελληνική παραγωγή. Εγώ μόλις την παρέλαβα Ευχαριστώ Νίκο ....ξέρεις πόσα χρόνια αγοράζω Αλόες από τα διάφορα μαγαζιά και μου βγαίνουν Μούφες? Καλή Επιτυχία Νίκο και καλές ,βιολογικές Αλόες για να  προσφέρεις σε εμάς που αγαπάμε να θεραπεύουμε με τα δώρα της Φύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου