Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το Πέραμα με τα μάτια της Βασιλείας .....Η πόλη των αντιθέσεων!

                   
«Tο Πέραμα δεν είναι μόνο οι παράγκες που βλέπουμε στις ειδήσεις , είναι μια όμορφη πόλη σε χαρισματική γεωγραφική της θέση (βουνό και θάλασσα) ,με καταπράσινο  πεζόδρομο από την μία άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, που δεν υπάρχει αλλού.»
«Πέραμα είναι η μόλυνση στην ατμόσφαιρα, η μπόχα απ’ την Ψυττάλεια, οι πολυκατοικίες  θηρία, η Cosco που αναπτύσσετε ανενόχλητη.»
«Το Πέραμα με δεκάδες συλλόγους, πολιτιστικά δρώμενα, πολλούς καλλιτέχνες και μουσικούς, δραστήριους κατοίκους, γειτονιές,  ασβεστωμένα σπίτια ,ιστορία, θάλασσα, , όμορφους ανθρώπους  και  αλληλεγγύη.»
«Στο Πέραμα οι πλειονότητα των κατοίκων  το βρομίζει και να το γεμίζει σκουπίδια. Τα σχολεία μας έχουν πολύ βία και εκφοβισμό.»
«Το Πέραμα είναι όμορφο και θα παραμείνει όμορφο.»
«Η πλατεία Ηρώων είναι αίσχος. Μία πλατεία για να πηγαίνουμε τα παιδιά να κάνουν λίγο ποδήλατο και την έχετε αφήσει μέσα στη βρώμα»
 «Το Πέραμα και σήμερα έχει σημεία ,σπίτια και δρόμους καλύτερα από τις άλλες συνοικίες του Πειραιά.»
«Η πρόνοια είναι άθλια και γεμάτη τσιμπούρια, ας καθαρίσει κάποιος τους χώρους, είναι κρίμα.»
«Το Τέρμα είναι βρώμικο και παρατημένο, δεν υπάρχει υπηρεσία να το καθαρίσει; Άμα θελαν το Τέρμα θα ήταν κούκλα.»
«Ποτέ δεν κατάλαβα τι ωφελεί η υπερβολή σε όσους δημοσιογραφίσκους αναφέρονται κατά καιρούς στο Πέραμα. Γιατί ψάχνετε να βρείτε μόνο την μιζέρια και την κακομοιριά. Έλεος πια με τον κανιβαλισμό σας. Είμαι γεννημένος Περαματιώτης, πετυχημένος στο επάγγελμα μου, με δύο παιδιά επιστήμονες, κατοικούμε όλοι στο Πέραμα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.»*
Πριν από περίπου ένα χρόνο , στο Πέραμα  ξεκινήσαμε το peramamagazine.gr  ως μια προσπάθεια δημιουργίας ενός  χώρου ενημέρωσης σχετικά με την πόλη μας. Επίσης στόχος μας ήταν  να αναδειχθεί η ομορφιά, ο χαρακτήρα  αλλά και τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.
Κατά την διάρκεια του χρόνου  η συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον κόσμο μας έκανε να καταλάβουμε  τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης.
Προσωπικά είδα έναν κόσμο με ευαισθησίες, ανήσυχο, αγανακτισμένο, απογοητευμένο ,που αναπολεί τους παλιούς  καιρούς,  που όμως βρίσκει ομορφιά στην άσχημη πόλη και που ονειρεύεται  ένα μέλλον που του ταιριάζει. Τελευταία  ενόψει εκλογών βλέπω πληθώρα δημοτικών συνδυασμών και πολιτικών γραφείων  που εμφανίζονται  στην λεωφόρο.  Χαίρομαι για τους δραστήριους πολίτες  αλλά φοβάμαι για τα ικανά άτομα τα οποία θα χαθούν μετά τις εκλογές τα οποία θα μπορούσαν να συγκροτήσουν έναν δυνατό Δήμο.
 Ο Δήμος μας έχει ίσως τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες  , τα περισσότερα προβλήματα και τα πιο ουσιαστικά. Πολύ από εμάς  που ζούμε σε αυτή την πόλη δεν ξέρουμε πως είναι η ζωή στα σπίτια πάνω από την Shell , πως 1.500 οικογένειες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πως  8.000 μητέρες και παιδιά είναι ανασφάλιστα.
Αρνούμαι  να πιστέψω  ότι η πόλη αυτή είναι η πόλη της μιζέριας, αλλά όμως είναι αλήθεια ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργία  στην  Αττικής. Αντιλαμβάνομαι  ότι το Πέραμα είναι μια όμορφη πόλη με χαρισματική γεωγραφική θέση αλλά όμως είναι  βρώμικο και μολυσμένο. Μου αρέσει που το πρωί λέω  καλημέρα στον γείτονα μου , όμως ταυτόχρονα θλίβομαι που τα πάντα είναι παρατημένα στην μοίρα τους.
Για μένα το Πέραμα είναι όλα αυτά που αποτυπώνει η εικόνα στο εξώφυλλο. Ομορφιά, απλότητα, ευαισθησία, φτώχια και αξιοπρέπεια.
Είναι μια πόλη με αντιθέσεις. Στο μοναδικό που δεν υπάρχει αντίθεση είναι στο ότι είναι μια πόλη που την αγαπάνε οι κάτοικοί της. Και μόνο όλοι αυτοί μαζί μπορούν να την βοηθήσουν.
Βασιλεία Καττέ
για το peramamagazine.gr
*Τα σχόλια που γράφονται στην αρχή αναρτήθηκαν από αναγνώστες μας                                                                                                                                                                                   Αποτελεί κοινή παραδοχή πως το αίτημα από μέρους της κοινωνίας για τη συμμετοχή νέων ανθρώπων στα κοινά και εν προκειμένου στην πολιτική, μιας και οι εκλογές της 18ης Μαΐου είναι πλέον πολύ κοντά, γίνεται όλο και εντονότερο.!!!!!!!! 

Σε ποιο βαθμό είναι αυτό όμως εφικτό και είναι όντως οι νέοι αποστασιοποιημένοι από τα πολιτικά δρώμενα;     Η Βασιλεία Καττέ  με καταγωγή από την Ικαρία  είναι  μια Νέα Γυναίκα που έχει  τη δύναμη της νεανικής ψυχής , και τη δυνατότητα να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, προωθώντας ένα καινούριο ηθικό πολιτισμό και εισάγοντας φρέσκο αέρα. Ένα φρέσκο αέρα που θα είναι αμόλυντος από οικονομικά, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα. Έναν ηθικό πολιτισμό που δε θα παρεκκλίνει από τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχει πορευτεί στον πρότερο βίο της.  Ένα πολιτισμό που θα έχει σε πρώτο πλάνο τον διάλογο, την Δράση και την Δικαιοσύνη Η Βασιλεία Καττέ Τολμά να Ονειρεύεται ένα Καλύτερο Πέραμα ..Μια πόλη Καθαρή ..,Πράσινη.... με Ευτυχισμένους ανθρώπους που θα έχουν την δυνατότητα να Τρέφουν την Οικογένεια τους ...Η Βάσω Τολμά να έχει Συνειδητά Πολιτική Άποψη και αυτό τελικά είναι το Μεγάλο Ζητούμενο! Σου εύχομαι Καλή Επιτυχία στα Όνειρα σου για  την Πόλη σου το Πέραμα  ............ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΕΡΑΜΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου