Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σημύδα: Ο πράσινος εξολοθρευτής της κυτταρίτιδας!

bjorkskrubb_lov

Η σημύδα είναι ψηλό φυλλοβόλο δέντρο που συναντάται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι θεραπευτικές ιδιότητες των νεαρών φύλλων και του κορμού της σημύδας είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Για τους λαούς της Σιβηρίας είναι γνωστή ως " κοσμικό δέντρο", ενώ για τους Ρώσους συμβολίζει την Άνοιξη.

Τα φύλλα της σημύδας είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, των φλαβονοειδών, που καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Η σημύδα χρησιμοποιείται ως βοηθητικό για το αδυνάτισμα, αφού ενεργοποιεί το μεταβολισμό, συμβάλλει στην αποβολή του σωματικού λίπους, στη γρήγορη καύση των θερμίδων, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και έχει μεγάλη διουρητική δράση. Το ρόφημα από βρασμένα φύλλα σημύδας έχει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η σημύδα χρησιμοποιείται επίσης για θεραπεία της κυστίτιδας και άλλων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση των αρθριτικών πόνων.

Για την παρασκευή της, βράζετε ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια προσθέτετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σημύδας. Για άμεσα αποτελέσματα, πίνετε το ρόφημα 2 φορές την ημέρα.
.
bjorkskrubb_1
Συνταγή  Πάστα σημύδας για τρίψιμο:(scrub)
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα σημύδας
50 gr αλάτι
2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου
bjorkskrubb_2
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε με το χέρι η στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πράσινη  αρκετά κοκκώδης μάζα. Ρίξτε την σε ενα καλά καθαρισμένο βάζο. Το scrub μπορεί να διατηρηθει για περίπου 6-12 μήνες σε θερμοκρασία δωματίου.
bjorkskrubb_3

Το scrub  αυτό είναι πολύ αποτελεσματικο  .  Λειτουργεί καλά εκτός από την Κυτταρίτιδα  στο καθαρισμό των χεριών μετά από χειρωνακτική εργασία  ή  σε κουρασμένο πόδια. 
 http://translate.googleusercontent.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου