Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικό τόνερ για τις ρυτίδες

ας-σας-ρυτίδων-εξαφανιστούν-με-αυτή-εκπληκτικό-πρόσωπο-γραφίτη
 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Αντιστοιχεί στο 12-16% του βάρους του και καλύπτει επιφάνεια περίπου 1,8 τ.μ. στον άνδρα και 1,6 τ.μ. στη γυναίκα. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο (ή κυρίως δέρμα) και το υπόδερμα (ή υποδερμίδα) και ο ρόλος του είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς πραγματοποιεί πολλές και διαφορετικές λειτουργίες:
  1. Αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού, αφού εμποδίζει την είσοδο βλαβερών ουσιών και μικροοργανισμών στο σώμα και μειώνει την ευπάθεια σε βακτηριακές μολύνσεις.
  2. Προστατεύει τα όργανα από μηχανικές βλάβες (π.χ. ένα χτύπημα).
  3. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, αποβάλλοντας θερμότητα ή αποτρέποντας την αποβολή της.
  4. Συμμετέχει στη σύνθεση της βιταμίνης D.
  5. Εμποδίζει την εξάτμιση του νερού από τους ιστούς, προλαμβάνοντας έτσι την αφυδάτωση.
  6. Αποτελεί μεταξύ άλλων αισθητήριο, εκκριτικό και απεκκριτικό όργανο.

Το πρώτο ορατό σημάδι της γήρανσης του δέρματος είναι οι ρυτίδες.
Οι ρυτίδες προξενούνται από διάφορους παράγοντες όπως
  • Η ηλιακή ακτινοβολία που περιέχει υπεριώδεις ακτίνες τύπου UVA και UVB. Οι ακτίνες αυτές διεισδύουν στα βαθιά στρώματα του δέρματος και προκαλούν βλάβες στο κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη η οποία είναι απαραίτητη για τη δομή του δέρματος για την ελαστικότητά και για τη σταθερότητά του.
  • Το κάπνισμα γιατί μειώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα του προσώπου. Με τον τρόπο αυτό δεν αφήνει σημαντικές θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στα στρώματα του δέρματος του προσώπου. Η συνεχής εισπνοή και εκπνοή του καπνού δημιουργεί κάθετες γραμμώσεις στο άνω χείλος και ζαρώματα γύρω από τα μάτια. Επίσης το κάπνισμα είναι αιτία αυξημένης παραγωγής ελευθέρων ριζών οξυγόνου οι οποίες προκαλούν βλάβες στα δερματικά κύτταρα.
  • Σύγχρονοι ρυθμοί ζωής, ρύπανση της ατμόσφαιρας
  • Η προδιάθεση του δέρματος και άλλες αιτίες.
Ο αυξανόμενος αριθμός ρυτίδων στο πρόσωπο προκύπτει από την ποσοστιαία μείωση των λιπιδίων και πρωτεινών που περιέχει το δέρμα , από τη μείωση του κολλαγόνου και τη μείωση της ικανότητας του δέρματος να συγκρατεί το νερό. Η απάντηση της Φύσης είναι αυτή η μοναδική συνταγή ...                                                                                                        Σπιτικό τόνερ για τις ρυτίδες
 



 
Συστατικά:
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι μπύρα
  • 1/2 ποτήρι ροδόνερο
Προετοιμασία:
  1. Χυμός από ένα  λεμόνι.
  2. Προσθέστε τη μπύρα και το  ροδόνερο. Ανακατέψτε καλά.
  3. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για ευκολότερη εφαρμογή.
  4. Αφήστε τα συστατικά να κάνουν τα μαγικά τους. Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε την τονωτική λοσιόν πριν πάτε για ύπνο και αφήστε την όλο το βράδι για να δουλέψει καλύτερα πάνω στο δέρμα σας Ξεπλύνετε το πρόσωπο σας το πρωί Θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν ξυπνήσετε και δείτε στο καθρέφτη
 ένα πιο μαλακό και λείο δέρμα το δικό σας όμορφο πρόσωπο ........!
Πηγές:  www.fashionmg-style.com
http://www.healthyfoodhouse.com
vita .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου