Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Δέντρο με wifi, φως, νερό… τηλέφωνο

etree
Με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, το eTree μπορεί να φορτίζει, να φωτίζει, να συνδέει με ίντερνετ και να ξεδιψά ανθρώπους και τετράποδα!
Μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, η Sologic, εμπνεύστηκε από το δάσος για να δημιουργήσει το «eTree». Με τεσσεράμισι μέτρα ύψος και με ηλιακούς συλλέκτες που ενεργούν ως ένας τεχνητός «θόλος», το eTree μπορεί να παράγει κατά μέσο όρο επτά κιλοβάτ καθημερινά, σύμφωνα με την Sologic.
Το eTree είναι ένα εντυπωσιακό δέντρο όπως και να το κοιτάξεις. Έχει κορμό αλλά αντί για φύλλα έχει φωτοβολταϊκά. Το αποτέλεσμα είναι ότι προσφέρει τελικά σκιά αλλά και πολλά περισσότερα.
Όπως ίντερνετ μέσω δικτύου WiFi, φόρτιση φορητών συσκευών μέσω θυρών USB, νερό για τους ανθρώπους αλλά και για τους τετράποδους φίλους τους και φως το βράδυ.
Όλα τα παραπάνω γίνονται σε ένα κλειστό κύκλωμα καθώς το δέντρο ενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ηλεκτρισμού!
Ο Michael Lasry είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Sologic. «Τα δέντρα…είναι ένα σύμβολο της ζωής», είπε στη Βιώσιμη Ενέργεια. «Με τη σκιά που δημιουργεί, δίνει την πρώτη εφαρμογή των κοινοτήτων: Να κάθεστε και να χαλαρώνετε στη σκιά».
Ο σχεδιασμός και η ιδέα της Sologic αντανακλά την αυξανόμενη υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας, από τεράστιες εγκαταστάσεις όπως η Ivanpah στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι μικρότερης κλίμακας, ιδέες, όπως το eTree.
Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου