Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

I love felted soap!

Αν δεν έχετε δει ποτέ η δεν έχετε αισθανθεί στο δέρμα σας σαπούνι μέσα σε φυτικές ίνες, απλά δοκιμάστε το είναι τέλειο !Τίποτα δεν κάνει το μπάνιο καλύτερο από ό, τι ένα χειροποίητο σαπούνι τυλιγμένο σε απαλό φυσικό μαλλί.Το μαλλί ενεργεί σαν απαλό απολεπιστικό, ενώ το σαπούνι διατηρείται τυλιγμένο στην τσόχα. Κάθε τελευταίο κομμάτι του σαπουνιού χρησιμοποιείται μέχρι,το τέλος του, χωρίς να χάνετε και τη τελευταία σαπουνάδα του Η τσόχα βοηθάει το σαπούνι να αφρίσει σαν τρελό και δίνει στο δέρμα σας μια απαλή απολέπιση. Το Μαλλί στεγνώνει γρήγορα ανάμεσα στις χρήσεις του και γι αυτό είναι αντι-μικροβιακό......... Το μυστικό βρίσκετε στη Λανολίνη λοιπόν, την οποία μπορεί και να συναντήσετε εκτός και από lanolin, ως adeps lanae, wool wax (ζωικός κηρός) ή wool grease/(fat), δηλαδή ζωικό λίπος.
Η λανολίνη είναι καθαρά ζωικής προέλευσης. Προέρχεται από τους αδένες όλων των ζώων από τα οποία επεξεργαζόμαστε το μαλλί. Πιο συγκεκριμένα, προέρχεται από το σμήγμα του προβάτου, που μετά την έκκριση του από τους σμηγματογόνους αδένες εναποτίθεται στις ίνες του μαλλιού του.
Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται αυτούσια η/και ως έκδοχο καλλυντικών προϊόντων (>200) για τις μαλακτικές, γαλακτωματοποιητικές και σταθεροποιητικές ιδιότητες της.
Τα χαρακτηριστικά της είναι: κίτρινο χρώμα με κολλώδη όψη και ιδιάζουσα οσμή. Πρακτικά είναι αδιάλυτη στο νερό αλλά μίγνυται με αυτό (περίπου στο διπλάσιο του βάρους της), χωρίς να διαχωρίζεται.
Χημικώς, η λανολίνη (wool wax) είναι περισσότερο ζωικός κηρός παρά λίπος. Περιέχει σύνθετο μίγμα εστέρων και πολυεστέρων, κυρίως χοληστερινικών ή ισοχοληστερινικών των ανώτερων λιπαρών οξέων. Περιέχεται δε 25-30% νερό. Δεν περιέχονται τριγλυκερίδια ή σκουαλένιο.
Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, η λανολίνη χρησιμοποιείται αυτούσια ως:
(Πολύ καλός) μαλακτικός παράγοντας, που συμβάλλει με το σχηματισμό υμενίου στο δέρμα, στην αντιμετώπιση της ξηρότητας κάθε λογής, προσώπου ή σώματος, και συνεπώς ανευρίσκεται μέσα σε αυτό χνουδωτό σαπουνάκι : I love felted soap!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου