Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Αρχικά διορθωτικά μέτρα προστασίας

Η βάση της φυσικής ιατρικής είναι η πρόληψη: ο απώτερος στόχος δεν είναι να καταπολεμήσει τη νόσο, αλλά να  ενισχύσει την υγεία. Εξ ου και η σημασία των φυσικών θεραπειών με προστατευτικές και ρυθμιστικές ιδιότητες των λειτουργιών και των οργάνων. καθώς η υγεία του ατόμου αποτελείται από το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.                                                                                                                                                                          Υγεία προστατευτικά τρόφιμα Για να διατηρηθεί η καλή υγεία είναι σημαντική για την καθημερινή διατροφή να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία προστασίας:                                                                                                                                                                                                                                          ΙΝΕΣ - συνήθως συνδέονται με το πεπτικό σύστημα για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας αλλά η ίνες είναι κατι πολύ πιο σημαντικό. Είναι αναγκαίες για να αποφευχθούν  όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου? την ισορροπία χοληστερόλης (προστατεύει την καρδιά) και γλυκόζη (ρυθμίζει τον διαβήτη ), κ.λπ.  Φυτικές ίνες συναντούμε σε τρόφιμα που ανήκουν στη βάση της Μεσογειακής πυραμίδας, δηλαδή σε ακατέργαστα δημητριακά και δημητριακά ολικής άλεσης, στα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και στα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς. Ανάλογα με το εάν διαλύονται στο νερό, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις διαλυτές και τις αδιάλυτες. 

Διαλυτές ίνες συναντούμε στη βρώμη, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια, στα φρούτα (μήλα, εσπεριδοειδή, φράουλες) και τα λαχανικά, ενώ αδιάλυτες στο αλεύρι ολικής άλεσης και τα προϊόντα του, στο πίτουρο, στους πλήρεις σπόρους, στη φλούδα των φρούτων και στα περισσότερα λαχανικά. Η πρώτη κατηγορία έχει συσχετισθεί με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, τη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και τη βελτίωση της υφής των κοπράνων, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην διευκόλυνση των κενώσεων. Αντίστοιχα, οι αδιάλυτες ίνες συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου και συνεισφέρουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.                                                                    
                                                                                                                                                                                                        ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ.-Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή αντιοξειδωτικών.
Συμβάλλουν δραστικά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης, στην ανάπτυξή των σχετικών νόσων και στη διατήρηση της υγείας μας σε άριστη κατάσταση.
Σημασία φυσικά δεν έχει μόνο η ποσότητα  που καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά και η ποιότητα.
Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο έντονα και ζωηρά είναι τα χρώματα των φρούτων και λαχανικών, τόσο πιο πλούσια είναι σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες.
                                                                                                                                                                                             Τα επίπεδα της προληπτικής ιατρικής                                                               Πρωτεύοντα: Το σύνολο της φροντίδας που λαμβάνετε  για την προστασία των οργάνων και των συστημάτων του σώματος, την ενίσχυση και την αποφυγή της εμφάνισης ασθενειών και παθήσεων.                                                                                                                                                                                             Δευτερογενής: Είναι για τον εντοπισμό και τη θεραπεία μιας κατάστασης από τα πρώτα συμπτώματα, προκειμένου να αποφευχθούν συνέπειες και την αποτροπή περαιτέρω συνέπειωνγια την υγεία.                                                                                                                                                                                        Τριτοβάθμια: Η θεραπευτική αγωγή της ίδιας της ασθένειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου