Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σπιτικό Οικολογικό Απορρυπαντικό από Κισσό !

Σε αυτό το post θα ήθελα να σας δείξω πώς να κάνετε μια οικολογική μπουγάδα με συστατικά από τον κήπο σας. Μου αρέσει αυτό το σαπούνι επειδή είναι όλα τα συστατικά του φυσικά,  και δεν  κοστίζει σχεδόν τίποτα 
Χρησιμοποιώντας δηλητηριώδης κισσός ως απορρυπαντικά

Οικολογικό Σαπούνι Κισσού Συστατικά:

  • περίπου 60 γραμμάρια φυλλα απο  κισσό
  •  3 φλιτζάνια νερό
  • μισή κουταλιά σόδα πλυσίματος
  • ένα δοχείο, για παράδειγμα ένα βάζο 

Οδηγίες:

Κόψετε τα φύλλα και  βάλετε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με  τη σόδα και το νερό. Φέρετε το μειγμα σε βρασμό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ανακατεύετε συχνά.
Αποσύρετε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αφήνετε το μείγμα να καθίσει μέχρι να αρχίσει να αφρίζει καθως το ανακατεύετε  ζωηρά. Στραγγίζετε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο ή τουλπάνι και το ρίχνετε σε ένα δοχείο.
Αυτό είναι, έχετε κάνει σπιτικό Οικολογικό Απορρυπαντικό από Κισσό ! Οι διαλυμένες σαπωνίνες μέσα στον αφρό του  κισσού  διαθέτουν μια σταθερή δράση καθαρισμού για την καθημερινή σας λάντζα πιάτων και ρούχων .
Η σόδα πλυσίματος βελτιώνει τη δράση καθαρισμού  σκοτώνοντας τυχόν μικρόβια και κανει το απορρυπαντικό κισσός να διαρκεί περισσότερο. Αυτό το μείγμα λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται φρέσκα τα φύλλα   (μέσα σε λίγες ημέρες).Αποθήκευση στο ψυγείο ή σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι για να   αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.
Εάν το μείγμα είναι πολύ νερουλό για τα γούστα σας, μπορείτε να το πυκνώσετε για παράδειγμα, με κόμμι γκουάρ ή απλά άμυλο. Αυτό του εξασφαλίζει  πυκνότητα  και το βελτιώνει σαν απορρυπαντικό. 
Το απορρυπαντικό Κισσού  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των ρούχων. Με απλά λόγια περίπου 200 ml / ένα φλιτζάνι του διαλύματος  στην θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας.ειναι αρκετό 
Ακόμη πιο εύκολα, είναι δυνατόν να πλύνετε αμέσως με φρέσκα φύλλα κισσού. Βάλτε μια χούφτα  απο τα τεμαχισμένα φύλλα σε ένα σάκο πλυσίματος ή σε μια κάλτσα και δέστε το τέλος και  το ρίχνετε στο πλυντήριο.

Αλλά δεν είναι δηλητηριώδη ο κισσός;

Ακριβώς όπως και τα περισσότερα φυτά, ο κισσός είναι δηλητηριώδης. Μεγάλα φυτά με σκούρα μούρα είναι ιδιαίτερα τοξικά. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων των φύλλων, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα και πιο σκούρα φύλλα.Ωστόσο, αυτό το σαπούνι προορίζεται για τοπική χρήση και δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλωθεί.. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια αλλεργική αντίδραση στο κισσό, έτσι όταν αρχίσετε να το  χρησιμοποιείτε κάντε ένα μικρό ποσό και να παρακολουθήσετε για τυχόν αντιδράσεις                        πηγη    .http://www.smarticular.net/en/                                                                                                                                                                                                 Καλή επιτυχία  στις πράσινες μπουγάδες  σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου