Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

10 τροφές που θυμίζουν όργανα του ανθρώπινου σώματος και το περίεργο είναι ότι σε αυτά τα σημεία κάνουν το μεγαλύτερο καλό!

Είμαστε ό, τι τρώμε , αλλά όπως αποδεικνύεται, υπάρχει μια μεγαλύτερη σχέση ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και τα τρόφιμα από ό, τι αρχικά πιστευόταν. Βρήκαμε 10 τροφές που κάθε μια μοιάζει με το μέρος του σώματος που πραγματικά μπορει να βοηθήσει.Μια σύμπτωση; Ίσως............
Καρότο - Μάτια
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Αν  κόψετε ενα  καρότο, θα δείτε εύκολα τις ομοιότητες μεταξύ αυτού και του ματιού. Πράγματι, το καρότο είναι υπέροχο για τα μάτια! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως η β-καροτίνη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο εκφυλιστικών  οφθαλμικών παθήσεων  που εινα και το  νούμερο ένα αιτία για την απώλεια της όρασης στους ενήλικες.






Καρυδιά - Εγκέφαλος
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Οι πτυχώσεις, ρυτίδες και το σχήμα του καρυδιού θυμίζουν τον εγκέφαλο, και προκαλεί  κατάπληξη γιατί  τα καρύδια  ονομάζονται: «τροφή του εγκεφάλου». Τα καρύδια  είναι γεμάτα από το λινελαϊκό οξύ άλφα, ένα ακόρεστο αμινοξύ του τύπου ωμέγα 3, το  οποίο είναι απαραίτητο για τη βιολογική διαδικασία του σώματος. Το αμινοξύ έχει μια σημαντική λειτουργία στην οικοδόμηση των κυττάρων του εγκεφάλου και τη σωστη διατήρησή τους για να λειτουργεί σωστά.






Σέλινο - Οστά
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Οι μακροί και λεπτοί μίσχοι του σέλινου μοιάζουν με οστά και στη πραγματικοτητα  μπορούν να τα βοηθήσουν πάρα πολύ. Το σέλινο είναι μια εξαιρετική πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά την τεράστια δύναμή τους. Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση είναι ότι τα οστά διαθέτουν 23% νάτριο, και την ίδια αναλογία την βρίσκουμε και στο  σέλινο.



.


Αβοκάντο - Μήτρα
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Μοιάζει με μια μήτρα και είναι ένα μεγάλο φρούτο για τη γονιμότητα Το αβοκάντο είναι μια μεγάλη πηγή φολικού οξέος, Το φολικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες ή για αυτές που επιθυμούν να μείνουν έγκυες. Η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για την πρόληψη εκ γενετής ανωμαλιών του κεντρικού νευρικού συστήματος όπως η δισχιδής ράχη( η σπονδυλική στήλη του μωρού δεν αναπτύσσεται σωστά) και άλλες ανωμαλίες του νωτιαίου μυελού ή του εγκεφάλου (ανεγκεφαλία). Είναι σημαντικό στις γυναίκες που είναι έγκυες ή που θέλουν να μείνουν έγκυες, να υπάρχουν στο αίμα τους υψηλότερα επίπεδα φολικού οξέος. Πανεπιστημιακη έρευνα υποστηρίζει οτι   το  φολικό οξυ  βοηθάει στη μείωση του κινδύνου της μετατόπισης του τραχήλου της μήτρας. 
Στρείδια - όρχεις
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Η έρευνα δείχνει ότι τα στρείδια είναι πολύ ευεργετικά για τα αρσενικά γεννητικά όργανα. Ιατρική  έρευνα  στην Ολλανδία διαπίστωσε ότι μια δίαιτα απο στρείδια περιέχει πολύ ψευδάργυρο και  φολικό οξύ, μέταλλα τα οποία βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα του σπέρματος.






Grapefruit- μαστός 
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Η ομοιότητα μεταξύ του Grapefruit  και το γυναικείο στήθος μπορεί να είναι μια σύμπτωση, αλλά υποστηρίζεται από σαφή πλεονεκτήματα για την καλη υγεία του μαστού. Η φλούδα των γκρέιπφρουτ περιέχει ένα πετροχημικό που ονομάζεται λεμονοειδή και έρευνες που έχουν γίνει σε πειραματόζωα  εχουν αποδείξει ότι βοηθά στο να καθυστερήσει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού.






Ντομάτα - Καρδιά
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Αν έχετε κόψει  μια φέτα  ντομάτας, θα παρατηρήσετε μια ποικιλία κυττάρων που σας θυμίζουν την δομή της καρδιάς. Η έρευνα έδειξε ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες χρησιμεύει ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τις κυτταρικές δομές και το DNA από τις βλαβερές επιρροές των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα υγιή κύτταρα  Επίσης, το λυκοπένιο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρδιακή βλάβη, ακόμα και καρδιακή νόσο. Και για να το επιστέγασμα όλων αυτων, αν προσθέσετε λίγο ακόρεστα λιπαρά στις ντομάτες σας  (όπως ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο),  ο οργανισμός σας θα μπορει να απορροφήσει  τα λυκοπένιο 10 φορές καλύτερα.






Κόκκινο κρασί - Αίμα
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες,  ακόμα διαθέτει ένα  φυτικό συστατικό  που ονομάζεται ρεσβερατρόλη  Η ρεσβερατρόλη βοηθάει στη  προστασία του σώματος από επιβλαβείς παράγοντες του αίματος, συμπεριλαμβανομένης της κακής χοληστερόλης (LDL), Μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος και αποτρέπει την συστολή των αιμοφόρων αγγείων, και επιτρέπει την καλύτερη ροή του αίματος.






Τζίντζερ - Στομάχι
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
η ρίζα αυτού του φυτού έχει την ιδιότητα να ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις στο στομάχι και να βοηθάει στη ναυτία που προκαλείται από ισχυρό ίλιγγο, συναισθηματική ένταση ακόμη και στη ναυτία που εμφανίζεται μετά από χημειοθεραπεία ή χειρουργικές επεμβάσεις. Μία μελέτη απέδειξε ακόμη ότι 6 στις 10 γυναίκες αφού κατανάλωσαν πιπερόριζα ανακουφίστηκαν από τους πόνους της περιόδου. Η περίφημη αυτή ρίζα φαίνεται να βοηθάει επίσης στην πέψη αλλά και να μειώνει αισθητά τη ζαλάδα και τον εμετό σε ορισμένες έγκυες γυναίκες. Προσοχή: Η λήψη του τζίντζερ από τις εγκυμονούσες πρέπει να γίνεται προσεκτικά και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού γιατί σε μερικές περιπτώσεις –ειδικά όταν καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις-  μπορεί να προκαλέσει αποβολή του εμβρύου.






Γλυκοπατάτα - Παγκρέατος
τροφές που μοιάζουν με bodyparts
Το μακρόστενο σχήμα της γλυκοπατάτας, μοιάζει αρκετά με αυτό του παγκρέατος και, επίσης, αυτό το φυτό προωθεί την υγιή λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου. Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βήτα-καροτένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει όλους τους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του παγκρέατος, από ζημία που σχετίζεται με τον καρκίνο ή τη γήρανση. Η γλυκοπατάτα ισορροπεί τον γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου