Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Φράκτες ξυράφι με Συνοριοφύλακες σε όλη την Ευρώπη

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι το 2015. εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους λόγω των πολεμικών συγκρούσεων, τη φτώχεια και τις διώξεις από το σπίτι τους   επιχειρώντας ένα  επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη 
Η απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της ειναι θλιβερή. Μόνο σε 185.000 ανθρώπους έχουν χορηγηθεί καθεστώς προστασίας σε όλη την ΕΕ
DisneyΕικόνα: Getty
Στην Ουγγαρία, τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν  τους πρόσφυγες με δακρυγόνα και κανόνια νερού σε μια διαμαρτυρία των προσφύγων που κράτησε αρκετές ημέρες στο σερβικά σύνορα.
Εκατοντάδες Άνθρωποι  είχαν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο διέλευσης που βρισκόταν στο δρόμο τους για το ταξίδι στη Γερμανία, (πρόσφατα έκλεισε)  και έριξαν  στους μετανάστες πέτρες και μπουκάλια νερού.
Στη Δανία,  κατασχέθηκαν αντικείμενα αξίας  από τις εισερχόμενους αιτούντων άσυλο ως μέρος πληρωμής  για τις υπηρεσίες που δικαιούνται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.Το παράδειγμα μάλιστα της Δανίας με το μέτρο για τις κατασχέσεις, φαίνεται πως ακολουθεί τώρα και η Σουηδία αλλά και περιοχές στη νότια Γερμανία.Το Κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε και το μέτρο που στερεί τη δυνατότητα στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα, να επανενωθούν με την οικογένειά τους για τρία χρόνια! Σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε μέχρι σήμερα, ένας πρόσφυγας θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τρία χρόνια μετά την απόδοση ασύλου και μετά να κάνει αίτηση για να φέρει στη χώρα την οικογένειά του. Και, όπως πολλοί υποστηρίζουν, ο νόμος αυτός αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εντάσσεται βέβαια και αυτό στη λογική αποθάρρυνσης των προσφύγων από το να επιλέξουν τη Δανία ως χώρα φιλοξενίας. Όπως και να χει όμως, τρία χρόνια να μην δεις τους δικούς σου ανθρώπους, που μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάπου στην Τουρκία, τον Λίβανο ή οπουδήποτε αλλού, δεν είναι πάρα πολλά; Είναι. Είναι πολύ σκληρό μέτρο».
Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε πως την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει και η Γερμανία, εμποδίζοντας με τη σειρά της τη δυνατότητα επανένωσης οικογενειών για διάστημα δύο ετών…
Φράκτες ξυράφι από  σύρμα και συνοριοφύλακες έχουν γίνει ένα συνηθισμένο θέαμα στα σύνορα των χωρών που απαρτίζουν το λεγόμενο μονοπάτι των προσφύγων από την Ελλάδα στο Βερολίνο.
2Εικόνα μέσω Radio Free Europe / Radio Liberty
Η Σλοβενία, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η 

ΠΓΔΜ

 έχουν όλες  συσκευασμένους φράχτες με συνοριοφύλακες ιδιωτικής σύμβασης , παρά τη συμφωνία της Σένγκεν, που επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της ΕΕ και των κατόχων θεωρήσεων σε διασυνοριακό επίπεδο.
Η ΕΕ αναμένεται να αναστείλει την συνθήκη Σένγκεν για τουλάχιστον δύο χρόνια, καθώς πολλές άλλες χώρες αρχίζουν να επαναφέρουν τους δικούς τους ελέγχους.
Η Βουλγαρία έγινε η πρώτη χώρα που  ανέγειρε ένα  φράκτη 4.5m κατά μήκος των τουρκικών συνόρων για  να αποθαρρύνει τους πρόσφυγες, τον Αύγουστο του 2015:
2Εικόνα μέσω Radio Free Europe / Radio Liberty
Η Γαλλία κάνει  ελέγχους επί αορίστου στα σύνορα της μετά τις επιθέσεις της 13η Νοέμβρη στο Παρίσι.
Στο Calais, το Ηνωμένο Βασίλειο και η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησαν από κοινού  μια περίφραξη ασφαλείας για να κρατήσουν τους ανθρώπους (σε ένα  στρατόπεδο ζούγκλα)  μακρυά από την σήραγγα της Μάγχης.
2Εικόνα μέσω Radio Free Europe / Radio Liberty
Η Νορβηγία και η υπόλοιπη Σκανδιναβία άρχισαν  τους ελέγχους εισόδου από την 27η Νοεμβρίου και μετά.
Τον Ιανουάριο, η Νορβηγία απελαύνει  πρόσφυγες που έφτασαν πάνω από τα σύνορα της Ρωσίας. Η Ρωσία αντέδρασε κλείνοντας τα σύνορά της. ..............και η Ελλάδα μας  έτοιμη για το   ΜΕΓΑΛΟ  hot spot της ΕΕ!!!!!!
Σήμερα, η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας μοιάζει με αυτό:
2Εικόνα μέσω Radio Free Europe / Radio Liberty                                                                                πηγη   http://indy100.independent.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου