Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η μικρή φώκια του Αρμενιστή

Τη δική του μονάχους- μονάχους απέκτησε πριν από αρκετούς μήνες το νησί της Ικαρίας . Πρόκειται για μία μικρή φώκια που παρουσιάστηκε να κολυμπάει στον Αρμενιστή Λένε ότι έχει κάνει το σπίτι της στο φάρο έξω από τον Αρμενιστή και καθημερινά κάνει το σουλάτσο της φτάνοντας μέχρι και το Γιαλισκάρι Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη νεαρή φώκια προσαρμόζει τη συμπεριφορά της κοντά στους ανθρώπους και μοιάζει να μην ενοχλείται ούτε από την παρουσία ούτε από την όχληση που προκαλούν οι λουόμενοι.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επισημαίνει ότι τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες, με περισσότερες από 1.000 ώρες φύλαξης από ερευνητές και εθελοντές του, μία ιδιαίτερη μεσογειακή φώκια συνεχίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας να επιλέγει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, αντί για τις απόκρημνες ακτές, όπου θα την συναντούσαμε φυσιολογικά. Τις νύχτες επιστρέφει στη θάλασσα όπου ψαρεύει και τρέφεται κανονικά.
Η μικρή φώκια μονάχους- μονάχους, η Αργυρώ, όπως «την βάφτισαν» οι Σαμιώτες,έφυγε από τη Σάμο (κάποιοι μάλλον δεν την ήθελαν στα νερά τους)και ταξίδευσε μέχρι το νησί μας διαλέγοντας το για την καινούργια της κατοικία Να την καλωσορίσουμε και να την προστατέψουμε λοιπόν σαν γνήσιοι Ικαριώτες γιατί έπαθε ό,τι και οι περισσότεροι επισκέπτες της Ικαρίας ....Έρωτα με την Νικαριά μας !.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου