Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Σπιτική λοσιόν χωρίς χημικά ....από γάλα κατσίκας !

Oooh!  Αυτή η λοσιόν Φθινόπωρο Spice έχει μια πικάντικη, τραγανή μυρωδιά και είναι μεγάλη για δροσερό καιρό φροντίδα του δέρματος.  DIY !:

Ξέραμε ότι το κατσικίσιο γάλα έχει πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα. Σε γενικές γραμμές έχει χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου, λιγότερη χοληστερόλη, περισσότερο ασβέστιο είναι λιγότερο αλλεργικό και περισσότερο πεπτικό  απο το αγελαδινό
Ωστόσο, δεν ξέραμε οτι διαθέτει και πολλές πρωτεΐνες που βοηθούν να διατηρούν  το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια   πιο υγιή . Αυτό συμβαίνει επειδή το ρΗ του είναι αρκετά παρόμοιο με το ανθρώπινο δέρμα και συνεπώς είναι ένα ισχυρό καταπραϋντικό και ενυδατικό συστατικό που προάγει την κυτταρική ανανέωση και αφήνει απαλή και μεταξένια επιδερμίδα  μας.

Ιδού λοιπόν πως προέκυψε μια  σπιτική λοσιόν χωρίς χημικά .... Και η προθυμία μας να  την δοκιμάσουμε ...

Λοσιόν σώματος  από γάλα κατσίκας !
- 1 φλιτζάνι κατσικίσιο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο (έκχυση Αρμπαρόριζας  Pelargonium graveolens  σε ελαιόλαδο) 
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι ( χρησιμεύει ως ένα φυσικό συντηρητικό )
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο (προαιρετικό)

Τοποθετήστε το κατσικίσιο γάλα και το λάδι σε ένα μπολ και ανακατέψτε το καλά μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν  επιμελώς.Τοποθετήστε το ξίδι και προσθέστε τις σταγόνες του επιλεγμένου αιθέριου ελαίου, ανακατεύετε  ξανά το  μείγμα καλά. Τοποθετήστε το σε ένα κατάλληλο δοχείο για λοσιόν.

Σημειώσεις: Η λοσιόν δεν είναι πολύ κρεμώδες? Για την καλύτερη προστασία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ψυγείο (θα διαρκέσει μέχρι να 2 μήνες) συνιστάται για τακτική χρήση και θα πρέπει να την ανακινείτε πριν από τη χρήση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου