Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

"Και οι αφίξεις συνεχίζονται…!

  

 Τετάρτη 2/3/16   22:30μμ

Η πρώτη 'Βάρκα" για απόψε έφθασε γύρω στις 21:30μμ.
Προσπάθεια από όλους , οι περίπου 60 πρόσφυγες από την Συρία που επέβαιναν σε αυτή, να αλλάξουν τα βρεγμένα ρούχα και παπούτσια.
Προβλέπεται "μεγάλη" η νύχτα απόψε...



Καλό ταξίδι και καλή τύχη στη δύσκολη πορεία που έχετε μπροστά σας....



Πέμπτη 3/3/16        01:40 πμ.

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα τέταρτη "βάρκα" με πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, έφθασε στα βράχια, δίπλα από το λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης. 
Το πρωτόγνωρο για εμάς ήταν ότι αυτή την φορά, οι δύο διακινητές, οδήγησαν οι ίδιοι το φουσκωτό - φέρετρο με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να επιστρέψουν στα Τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι βεβιασμένες όμως κινήσεις τους, να μην σβήσουν την εξωλέμβια μηχανή και να προσπαθήσουν, πριν ακόμη αποβιβασθούν όλοι οι πρόσφυγες, να επιχειρήσουν να διαφύγουν, τους πρόδωσαν.

Συνελήφθησαν αμέσως από άνδρες του Λιμενικού που ήταν παρόντες, υπό τις επευφημίες των προσφύγων που δεν είχαν προλάβει να αποβιβασθούν και είχαν τρομάξει από την προσπάθεια των διακινητών να γυρίσουν την πλώρη του φουσκωτού προς την Τουρκία.

Πενήντα τρεις ψυχές οδηγήθηκαν από τους αλληλέγγυους στον χώρο υποδοχής της "Ομάδας Αλληλεγγύης Αγ. Ερμιόνης" για να τους δοθούν στεγνά ρούχα και παπούτσια.

Δύο από αυτούς με σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ δύο άλλοι είχαν πατήσει αχινούς κατά την αποβίβαση τους από το φουσκωτό.

Το ασθενοφόρο και το ιατρικό team των Βάσκων εθελοντών του Salvamento Marítimo Humanitario, ήταν εκεί για να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρει τον έναν στο νοσοκομείο της Χίου.

Τραβήξαμε αυτό το Video, αφού είχαν εξυπηρετηθεί όλοι οι πρόσφυγες και περιμέναμε την αναχώρηση του λεωφορείου που θα τους μετέφερε στο κέντρο ταυτοποίησης.





Πέμπτη 3/3/16         03:15πμ


Το σκάφος διάσωσης των Βάσκων εθελοντών του Salvamento Marítimo Humanitario , ρυμουλκεί με ασφάλεια την πέμπτη κατά σειρά "βάρκα" με πρόσφυγες που φθάνει από το μεσημέρι χθες, στο λιμάνι της Αγίας Ερμιόνης.

Η "Διεθνής Ταξιαρχία Αλληλεγγύης", έτσι ονομάζω εγώ, όλα αυτά τα κορίτσια και αγόρια από κάθε γωνιά του πλανήτη, που έχουν έρθει στην Χίο για να συνδράμουν τους πρόσφυγες, ακούραστοι από χθες το πρωί, ήταν και πάλι εκεί.

Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους....

Από νωρίς είχα γράψει, ότι η νύχτα απόψε είναι "μεγάλη"...




Για την ίδια "μεγάλη" και δύσκολη νύχτα, ο Δημήτρης Φρεζούλης, μέλος της "Ομάδας Αλληλεγγύης Αγ. Ερμιόνης" γράφει στην σελίδα του στο Facebook:"Και οι αφίξεις συνεχίζονται…

Χάσαμε για μια φορά ακόμα το λογαριασμό καθώς οι αφίξεις φουσκωτών από χτες το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι σήμερα το πρωί, συνεχίζονταν αμείωτες. Και, μάλιστα, νυχτιάτικα είχαμε και σύλληψη διακινητών… Ετσι γίναμε στο ίδιο έργο θεατές ξανά με απελπισμένους και σοκαρισμένους πρόσφυγες που κουβαλούν μαζί τους και ένα τσούρμο παιδιά. Και με τις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών της Αγίας Ερμιόνης, που έχουν τη συνδρομή και των αντίστοιχων του ΔΥΠΛΑ, αλλά και ξένων εθελοντών, να τους δώσουν μια παραπάνω ελπίδα στον τιτάνιο αγώνα που έχουν μπροστά τους…

                                                                          "http://dypla.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου