Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

14 Μαΐου πανηγύρι στον Άγιο Ισίδωρο

Το καλοκαίρι γυρίζει κάθε χρόνο για πολλούς και διάφορους λόγους... Τα πανηγύρια είναι σίγουρα ένας λόγος για να γυρίζεις κάθε χρόνο στην Ικαριά.
Γυρίζεις για να ζήσεις την εμπειρία του ικαριώτικου χορού μέχρι το πρωί, το πρωί που το βρίσκει για τα καλά ο ήλιος. Γιατί οι Ικαριώτες δε σταματούν το γλέντι και τον χορό και μαζί τους ούτε κι εσύ…
Κι ίσως να είσαι εσύ που δεν είχες ξαναχορέψει ποτέ. Στην Ικαρία όμως θα καταλάβεις ότι ούτε το «πότε» έχει σημασία, αφού με τον χρόνο και τα ρολόγια έχει μαλώσει όλο το νησί. Αλλά ούτε και το «ποτέ» ισχύει, γιατί θα χορέψεις και θα ξαναχορέψεις, θα πιεις και θα ξαναπιείς, θα πας και θα ξαναπάς. .... Πολλά πανηγύρια στην Ικαρία, ίσως τα καλύτερα, ξεκινάνε μέρα από το μεσημέρι και τελειώνουν την άλλη μέρα. Μέσα σε ξέφωτα, που για να τα βρεις ακολουθείς ακόμη και χωμάτινες διαδρομές, σε υψώματα, στους αυλόγυρους εκκλησιών ή δίπλα σε ένα απομονωμένο ξωκλήσι.....Το Τοπίο ,οι Άνθρωποι ,το Ικαριώτικο κρασί που συνοδεύετε πάντα με άγριο ρασκό κατσίκι και το μαγικό Βιολί κάνουν τα πανηγύρια του νησιού απλά Μοναδικά ! 14 Μαΐου αύριο με πανηγύρι στον Άγιο Ισίδωρο, ίσως ένα από τα καλύτερα .....μη το χάσεις !
Photo by kalimers

 Photo by armitatz                                                                                                                                         

Photo by Leo Polla Psemata


Photo by KOSTASD


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου