Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η πόσιμη Aloe vera μπορεί να είναι τοξική;

 

Πολλά είναι τα οφέλη από τη χρήση της αλόη βέρα όταν την   πίνουμε καθημερινά ,  όμως ποια θα πρέπει να επιλέξουμε ; Δυστυχώς, οι περισσότεροι χυμοί της αλόη που πωλούνται στο εμπόριο  στερούνται τις αρχικές ιδιότητες του φυτού και ορισμένα προϊόντα της μπορεί να είναι και σούπερ τοξικά . Αυτή είναι όλη η αλήθεια, για να σας βοηθήσει να επιλέξετε μεταξύ των εκατοντάδων  συμπληρωμάτων αλόη που υπάρχουν εκεί έξω και σας προτρέπουν να τα δοκιμάσετε .

Ο χυμός της Aloe vera παρενέργειες των ΓΤΟ, τα φυτοφάρμακα

Μεταλλαγμένα ΓΤΟ. Περισσότερο από το 80% της εντατικής παραγωγής της Αλόης Βέρα στον κόσμο κυριαρχείται από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρίες  που καλλιεργούν στο Μεξικό, τη Νότια Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για πολλούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό, διότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν μεγάλες επιφάνειες καλλιεργημενες  με Μεταλλαγμένα φυτά.
 Φυτοφάρμακα  Το φυτό αλόη βέρα είναι ένα φυτό  αυτοάνοσο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται κανένα  πρόσθετο λίπασμα : 300 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνειας και  μια τακτική μετρημένη άρδευση επαρκούν για την σωστή ανάπτυξή της. Ωστόσο, ανεπιθύμητες ουσίες μπορεί να φθάσουν στο έδαφος όπου καλλιεργείται, αλλά και από τις γειτονικές καλλιέργειες.
Η  βιολογική καλλιέργεια της αλόη  μπορεί να γίνει μόνο σε εκτάσεις όπου δεν υπάρχουν χημικές ουσίες η έχουν χρησιμοποιηθεί για καλλιέργεια μεταλλαγμένων για τουλάχιστον τα τρία προηγούμενα έτη.
 Η Βιολογική αλόη βέρα που καλλιεργείται στην Ευρώπη μπορεί να θεωρείται πιο ασφαλές από εκείνη που προέρχεται από τις άλλες ηπείρους (Αμερική, Ασία) όπου η εντατική γεωργία και τα μεταλλαγμένα  ΓΤΟ είναι ευρέως διαδεδομένα και το έδαφος τους μπορεί να περιέχει ίχνη βαρέων μετάλλων.Σήμερα, οργανική Αλόη Βέρα καλλιεργείται στην Ελλάδα  είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο, και είναι ίσως η μόνη που δεν έχει υποστεί μετατροπές .

Η πόσιμη αλόη βέρα  μπορεί να είναι τοξική;

Η Αλόη  αγοράζεται από εταιρείες για την παραγωγή των προϊόντων αλόης που γνωρίζουμε: χυμό αλόης ή τζελ  πόσιμο , αλόη σε διάφορα φυτικά φάρμακα ή καλλυντικά.
Σε αυτή τη φάση, όπως όλα τα μακράς διαρκείας ποτά, η αλόη ποτό υποβάλλεται σε επεξεργασία με συντηρητικά και σταθεροποιητές,  που χρησιμοποιούνται ως αντιμικροβιακός παράγοντας  για να εμποδίσει την ανάπτυξη των βακτηρίων και των  ζυμών. Τα πλέον χρησιμοποιούμενα είναι  προσθετικά όπως το βενζοϊκό (βενζοϊκό νάτριο - E211, βενζοϊκό κάλιο - E212 ή βενζοϊκό ασβέστιο - E213), σορβικό κάλιο (E202), ασκορβικό οξύ , και κιτρικό οξύ .
Το 2005, η αρχή των ΗΠΑ FDA ( Food and Drug Administration ) ανακάλυψε μια ιδιαίτερα καρκινογόνο ουσία σε ορισμένα ποτά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ "". Ακόμη και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχει επιβεβαιώσει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σε διαφανείς φιάλες PET , τα συντηρητικά βενζοϊκό  μαζί με το «κιτρικό οξύ  μπορεί να προκαλέσει μια επιβλαβή χημική αντίδραση από  την παρουσία του φωτός, της θερμοκρασίας , και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποθήκευσης,Όλα αυτά σε  μπορούν  να μετατρέψουν το βενζόλιο καρκινογόνο  .
Έτσι  πρέπει για την ασφάλεια σας πάντα να προτιμάτε  προϊόντα χωρίς πρόσθετα από το συντηρητικό βενζοϊκό  Οι φιάλες αποθήκευσης να μην ειναι πλαστικές ακόμη και σε βιολογικά προϊόντα ( αυτές απελευθερώνουν διάφορες ανεπιθύμητες ουσίες, όπως η BPA (χημική ουσία δισφαινόλη Α )- φθαλικές ενώσεις, ή φθαλικοί εστέρες που προκαλούν ενδοκρινική διαταραχή) .

Η πιο ασφαλής συσκευασία  είναι τα γυάλινα δοχεία UV που δεν απελευθερώνουν οποιοδήποτε είδος  τοξικών ουσιών στο χυμό, και την ίδια στιγμή προστατεύουν στο μέγιστο από το φως όλα τα θρεπτικά συστατικά του χυμού το οποίο ως γνωστό είναι εξαιρετικά φωτοευαίσθητο .
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν, όμως,οτι πίνοντας μια  Aloe ποτό ειναι περισσότερο ασφαλείς, Αυτό είναι μέγα λάθος Πάντα να προτιμάτε την Aloe vera χωρίς συντηρητικά  Στην αγορά υπάρχει και αυτό το είδος του προϊόντος, το οποίο έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής (περίπου 8/10 μήνες).
Δυστυχώς, στην περίπτωση αυτή, η διατήρηση γίνεται μέσω παστερίωσης (θέρμανση στους 70 ° C): μια διαδικασία η οποία  καταστρέφει εντελώς όλα τα πολύτιμα ένζυμα και εν μέρει κάποιες βιταμίνες , επίσης προκαλεί επιδείνωση της δομής των πολυσακχαριτών,χάνοντας  σχεδόν όλα τα οφέλη που μπορούμε αναμένουμε από τον  <<φρέσκο χυμό της   αλόης ποτό >> ​​.
Η  καλύτερη λύση είναι η δικιά μας  φρέσκια αλόη που δεν ειναι παστεριωμένη  και για μεγαλύτερη διάρκεια   τα  συντηρητικά (ασκορβικό οξύ(βιταμίνη C) - βιταμίνης Ο, κιτρικό οξύ(λεμόνι)) και φυσικά τις σκούρες  γυάλινες συσκευασίες                                                Aloe Vera Juice Ποτό                Ιδιότητες  Ο ζελές της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών. Επίσης, είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ. Χάρη στα συστατικά της και τη συνέργεια τους, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα. Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Η  καλύτερη λύση είναι η δικιά μας  φρέσκια αλόη  Η δικιά μας Ελληνική Αλόη Βέρα  Αναζητήστε την σε βιολογικά καταστήματα η ακόμα καλύτερα στο κήπο σας                                                               αναφορές http://organic-honey.thehoneyland.comht tp://hellascompost.yolasite.com/φωτογραφία http://tipsplants.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου