Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Dendrilla membranosa Το όπλο κατά των χειρότερων μολύνσεων από τον πυθμένα της θάλασσας !

con_h_25.c001-6343_web
βακτήρια MRSA κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.Photo Library/Contrasto
 

Το όπλο κατά των χειρότερων μολύνσεων προέρχεται από τον πυθμένα της θάλασσας: και ειναι μια ένωση που εξάγεται από το σφουγγάρι γνωστό ως Dendrilla membranosa

 

Μια χημική ένωση που εξάγεται από ένα σφουγγάρι της Ανταρκτικής δίνει νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του Staphylococcus aureus (Χρυσίζων σταφυλόκοκκος )ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη (MRSA), Είναι ένα από τα πιο επίφοβα σούπερ βακτήρια που ειναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεριζωθεί, υπεύθυνος για πολλές από τις λοιμώξεις που μεταδίδονται στα νοσοκομεία.
. ΠΈΡΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΊΕΣ Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα κατάφεραν να απομονώσουν μια ουσία που παράγεται φυσιολογικά από το σφουγγάρι Dendrilla membranosa (Dendrilla μεμβρανώδη) Το εκχύλισμα, μια νέα χημική ουσία που η ερευνητική ομάδα έχει ονομάσει darwinolide,- καταφερε να εξουδετέρώσει περισσότερο από το 98% των κυττάρων MRSA(λοιμώξεις από χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο ανθεκτικες στη μεθικιλλίνη) , ένα εύρημα που πολλά αντιβιοτικά δεν το εχουν ακόμα καταφέρει !
ΜΙΑ ΣΦΑΓΉ. "Μόνο το 1,6% απο τα σούπερ βακτήρια που εκτέθηκαν στο εκχύλισμα κατάφεραν να επιβιώσουν", δήλωσε ο Bill Baker, ένας από τους ερευνητές. "Η darwinolide θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για νέα αντιβιοτικά αποτελεσματικά εναντίον σε βιοφίλμ ,(Η βιομεμβράνη (biofilm) αποτελεί μορφή μικροβιακής διαβίωσης και συνίσταται από μια πολύπλοκη συσσώρευση μικροοργανισμών που εγκυστώνονται σε μια ας προστατευτικής συγκολλητικής μήτρα, την οποία και κατασκευάζουν..Έχει υπολογιστεί ότι στο 80% των λοιμώξεων του ανθρωπίνου σώματος συμμετέχουν βιομεμβράνες. π.χ. οι ουρολοιμώξεις (Soto SMet al, 2007), οι λοιμώξεις από καθετήρα (Koseoglu Het al, 2006), ο σχηματισμός οδοντικής πλάκας (Wong LSissons CH, 2007), λοιμώξεις του μέσου ωτός (Hall-Stoodley Let al, 2006), ουλίτιδες (Marsh PD., 2003), οφθαλμικές λοιμώξεις από φακούς επαφής (Zegans MEet al, 2005), ενδοκαρδίτιδες (Nallapareddy SRet al, 2006) , λοιμώξεις στην κυστική ίνωση (Matsui H,et al, 2006), λοιμώξεις επί μονίμων προθέσεων σε αρθρώσεις (Tunney MMet al, 2007) )" είναι μια συγκέντρωση από βακτήρια ιδιαίτερα δύσκολη να αντιμετωπιστη, και ευθύνετε για το 80% των πιο ανθεκτικών λοιμώξεων πηγές http://www.focus.it/ http://gelis.gr/  University of South Florida (USF Innovation) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου