Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο Ξινός χυμός του βύσσινου προστασία κατά των καρκίνων του μαστού, του πνεύμονα, του ήπατος και του δέρματος

5 Υπόσχεται Οφέλη για την υγεία της τάρτας Cherry Juice
Επιστήμονας που εργάζεται στο εργαστήριο Φωτογραφίας Rafe Swan / Cultura / Getty Images  




                                                                       

Το βύσσινο είναι ένα είδος κερασιού και ήδη από τον μεσαίωνα θεωρείται ένα από τα πιο ευεργετικά για την υγεία φρούτα. Κάθε ποτήρι φρουτοποτό βύσσινο προσφέρει πολύτιμους υδατάνθρακες που τονώνουν και χαρίζουν ενέργεια.

  • Το βύσσινο θεωρείται δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για την αναιμία, το άσθμα, τις νόσους των νεφρών και για τις αρθρίτιδες, αφού μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος.
  • Περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, όπως ανθοκυανίνες (περισσότερες από ό,τι τα κεράσια) που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τα βλαβερά επακόλουθα τους στον οργανισμό. Επομένως αποτρέπει την ανάπτυξη όγκων, τις φλεγμονές και ενδείκνυται για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα. Οι αθλητές με καταπονημένους μυς πίνουν το χυμό του ως παραδοσιακή παυσίπονη συνταγή.
  • Οι 17 ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει του προσδίδουν επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ δύο από αυτές (καμπφερόλη, κουερσετίνη) βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την όραση. Η δε βιταμίνη Α που εμπεριέχει είναι δεκαπλάσια από ό,τι στα κεράσια.
    

Ο  Ξινός χυμός  του βύσσινου προστασία κατά του Καρκίνου

                                                                                                                                                                                                        Oi  Καρκινογόνες ουσίες, είναι βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στον αέρα, το νερό και στα τρόφιμα,  Έχουν την ικανότητα να μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένεια του  καρκίνου. Ο ξινός χυμός  του βύσσινου είναι φορτωμένος με τρεις χημικές ουσίες που μάχονται αυτή την ασθένεια και  μπορεί να είναι επωφελής για την ανάσχεση μετασχηματισμό κυττάρων (που συχνά οδηγεί σε καρκίνο). Αυτές οι ισχυρές χημικές ουσίες είναι η υπεραλλυλική το αλκοόλ,(ένα φυτοχημικό από την οικογένεια μονοτερπενικών, που παρέχουν αντιοξειδωτική δύναμη)το λιμονένιο ,και το ελλαγικό οξύ. Οι Φλούδες εσπεριδοειδών προσφέρουν το λιμονένιο και τα μούρα προσφέρουν το ελλαγικό οξύ, αλλά μόνο τα βύσσινα  προσφέρουν και τις τρεις αυτές χημικές ουσίες!. 

"Οι ανθοκυανίνεςπου βρίσκονται στο βύσσινο  (το σκούρο κόκκινο χρώμα των φρούτων προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες),  είναι   αντιοξειδωτικες
και  έχουν επιδείξει την αξιοσημείωτη ικανότητα τους να μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και να αναστέλλουν τον σχηματισμό καρκινικών όγκων», . Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο  τα Εκχυλίσματα φρούτων με σημαντικές  συγκεντρώσεις ανθοκυανίνης έχουν αποδείξει επιστημονικά  ότι είναι αποτελεσματικά κατά τα διάφορα στάδια της καρκινογένεσης." Ο χυμός του βύσσινου είναι ιδιαίτερα προστατευτικός  ενάντια των καρκίνων του μαστού, του πνεύμονα, του ήπατος και του δέρματος. Εκτιμώμενη δόση είναι δύο ή τρεις μερίδες  χυμό βύσσινου  ανά ημέρα.Αν θέλετε  να χάσετε κάποιο λίπος,οι γιατροί  σας προτείνουν να τρώτε  το φρούτο ολόκληρο παρά την κατανάλωση του χυμού του .Εκτός από τις χημικές ιδιότητες του χυμού τους, τα βύσσινα  περιέχουν επίσης πολλες φυτικές ίνες, οι  οποίες συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο. 


«Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυτικών ινών μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να ελέγξουν το βάρος τους, δίνοντας ένα αίσθημα πληρότητας,"Αυτό είναι σημαντικό για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου επειδή το υπερβολικό σωματικό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο επτά καρκίνων." 

Αν και η υπεραλλυλική αλκοόλ έχει δείξει μεγάλες δυνατότητες  , σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν ακόμα πολλά να μάθουν για τη δόση, τις μεθόδους , καθώς και πώς  θα μπορούσαν να ωφεληθούν περισσότερο από αυτό το φωτοχημικό  

  
Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα απώλειας βάρους.                                                                                           Αναφορές   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου