Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Η Ραστώνη της Ικαρίας !

Ξαφνικά, η λέξη «Ικαρία» προφέρεται από τα χείλη όλων! Η αλήθεια είναι ότι είτε την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. είτε με τη δεύτερη θα πρέπει να την" περπατήσεις" στα απόκρημνα μονοπάτια της, να μάθεις τα «πατήματα» και τους μύθους που την περιτριγυρίζουν, και πριν τελικά αφεθείς στην Ραστώνη της ,τότε και μόνο τότε η Ικαρία έχει κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου.....! 
"Ραστώνη"...Ραχάτι ο ορισμός της απόλυτης χαλάρωσης εν μέσω θέρους, ένα στάδιο πριν τη κατάσταση ζεν. Οι αισθήσεις δουλεύουν στο φουλ, οι κινήσεις αντιθέτως διακρίνονται από μεγάλη νωχέλεια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ραστώνη είναι η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου, άφθονου ελεύθερου χρόνου.
Είναι πάνω απ»όλα αυτή η απολαυστική ανάπαυλα που αν είχε μουσική επένδυση θα ήταν ο ήχος τζιτζικιών,το άκουσμα ενός μεθυσμένου βιολιού να "χορεύει" κάτω από την σκιά ενός  πλάτανου τον Ικαριώτικο , αν στο τραπέζι ήταν ακουμπισμένη μια πιατέλα θά ταν γεμάτη από ούλα τα καλούδια της Καριωτικης Γης  ....Αν όλα αυτά τα συναντούσες ναι τότε θα ζούσες βυθισμένη στην Ραστώνη της Ικαρίας !
Καλό καλοκαίρι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου