Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Τα παιδιά της Συρίας δείχνουν εικόνες Pokemon στους ανθρώπους με την ελπίδα να τα βρουν και να τα σώσουν

syria_3.jpg
Τα σημάδια ειναι ως εξής: «Είμαι στο Καφρ NABL στα περίχωρα της Ιντλίμπ, έλα σώσε με» Γραφείο RFS Media
«Είμαι εδώ, έλα σώσε με".Εικόνες αναδύονται μετά από πέντε χρόνια εμφυλίου πολέμου που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και  εκατομμύρια Άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους Οι φωτογραφίες των παιδιών της Συρίας  που κρατάνε φωτογραφίες των Pokemon και ζητάνε από τον κόσμο για να τους σώσει κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
Οι εικόνες, που δημοσιεύθηκαν στο Facebook, δείχνουν νέους Σύριους  που αναζητούν θλιμμένα στην κάμερα  κρατώντας εικόνες των Pokemon  με τις λέξεις: «Είμαι εδώ, έλα σώσε με".
Τα σημάδια δηλώνουν επίσης τη θέση του κάθε παιδιού. Είναι όλα σε διάφορες συριακές πόλεις.
Ένα από τα σημάδι των παιδιών  έχει ως εξής : «Είμαι στην  Καφρ NABL  στα περίχωρα της  Ιντλίμπ , έλα και σώσε με», και ένα άλλο:  «Είμαι στο  Καφρ  . Ζέτα, εκτός από μένα"






Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τις Επαναστατικές Δυνάμεις της Συρίας Media Office (RFS), ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης για  να διαδώσουν τα μηνύματα των Σύρων.                                                                                                                                            To 80% και πλέον του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας στην Συρία που συνταράσσεται από τον πόλεμο τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση "η Συρία σε πόλεμο" η οποία δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και το Πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους στη Σκωτία.
Τα ποσοστά φτώχειας κατέγραψαν εκρηκτική άνοδο εξαιτίας των εχθροπραξιών, οι οποίες έχουν διαλύσει τις ζωές περισσότερων από 270.000 ανθρώπων από το 2011, επισημαίνεται στην έρευνα που συντάχθηκε από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Δυτική Ασία (ESCWA) και το Κέντρο Συριακών Σπουδών του Σεντ Άντριους.
Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, το 83,4% των κατοίκων ζει αυτή τη στιγμή κάτω από τα όρια της φτώχειας έναντι μόλις του 28% πριν από τον πόλεμο.
Στα τέλη του 2015 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους 6 εκατομμύρια παιδιά, είχαν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια έναντι 1 εκατομμυρίου τον Ιούνιο του 2012. Μεταξύ αυτών, 4 και πλέον εκατομμύρια είναι κάτοικοι της Δαμασκού και της επαρχίας της όπως επίσης και του Χαλεπίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Οι εικόνες  έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 21.500 φορές.
Εκατοντάδες άνθρωποι σχολίασαν την ανάρτηση στο Facebook εκφράζοντας τη συμπάθεια τουςγια τα παιδιά.





Οι φωτογραφίες έχουν επίσης μοιραστεί στο Twitter, με έναν χρήστη που περιγράφει ως "το παιχνίδι Pokemon που δεν έχετε ξαναδεί".
Η εφαρμογή Pokemon Go εχει εξελιχθεί σε μια  διεθνές τρέλα, πολλοί  άνθρωποι έχουν εκφράσει την απογοήτευση τους  στο ότι δεν δίνεται περισσότερη προσοχή στα δεινά της Συρίας, όπου ένας πόλεμος μαινεται από το 2011 - αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς  και αναγκάζοντας εκατομμύρια Ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους             Πηγες: ΑΠΕ-ΜΠΕ.        http://www.independent.co.uk/
  Παιδιά από την Ελλάδα κρατούν Κινητά με Πόκεμον και φωνάζουν: «Είμαι εδώ, ελάτε να με σώσετε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου