Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Στοματικό διάλυμα: Εδώ είναι μερικές από τις χημικές ουσίες που μπορεί να κρύβονται στο ξέβγαλμα των δοντιών σας από τη χημικη μέντας σας

 Μια πρόσφατη μελέτη ανέφερε ότι η κακή στοματική υγιεινή και η υπερβολική χρήση στοματικού διαλύματος που περιέχει  αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος.

στοματικό διάλυμα 2


Τα ευρήματα , που δημοσιεύθηκαν απο την Στοματική Ογκολογία_ Oral Oncology_,και προήλθε από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν  από το Ινστιτούτο  Leibniz Institute για την Πρόληψη Έρευνας και Επιδημιολογίας με τη βοήθεια της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.                                                                             Τα περισσότερα  στοματικά διαλύματα περιέχουν αλκοόλ, που σε συνδυασμό  με άλλες χημικές ουσίες θα μπορούσαν να βάλουν την υγεία μας σε κίνδυνο, κάθε φορά που θα κάνουμε γαργάρες, ελπίζοντας για μια δροσερή αναπνοή. Σε περίπτωση που δεν έχετε ελέγξει  τον κατάλογο των συστατικών στο στοματικό διάλυμα σας, εδώ είναι μερικές από τις χημικές ουσίες που μπορεί να κρύβονται στο  ξέβγαλμα  από τη χημικη μέντας σας:
  1. Η χλωρεξιδίνη: Αυτή η χημική ουσία  πιστεύεται ότι είναι η αιτία της αυξημένης πίεσης του αίματος  Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Free Radical Biology and Medicine, χρησιμοποιώντας ένας Άνθρωπος στοματικό διάλυμα μόνο δύο φορές την ημέρα μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση του δηλαδή σε σοβαρές καρδιακές παθήσεις.Η  Χλωρεξιδίνη σκοτώνει τα καλά βακτήρια στο σώμα που είναι υπεύθυνα για τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων.
  2. Αλκοόλ: Το αλκοόλ στεγνώνει τους βλεννογόνους του στόματος και μειώνει το σάλιο, προκαλώντας κακή αναπνοή. Αλλάζει το pH του στόματος και του φάρυγγα, και η Dental Journal of Australia βρήκε επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου στόματος, της κεφαλής και του τραχήλου.
  3. Η εξετιδίνη (hexetidine): Κατάποση πάρα πολύ αυτής της χημικής ουσίας μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση σε τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν τις Λειτουργίες του Νευρικού Συστήματος, και μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτά τα μέρη του εγκεφάλου με τη πάροδο του χρόνου. Η εξετιδίνη  μπορεί επίσης να προκαλέσει ασταθή καρδιακό παλμό και αλλεργικές αντιδράσεις, και θεωρείται ότι είναι καρκινογόνα.
  4. Σαλικυλικό μεθύλιο: Μόνο μια κουταλιά αυτής της ουσίας είναι ισοδύναμη με πάνω από 23 300mg χάπια ασπιρίνης. Η υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια, απώλεια της όρασης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς, εμετούς και πολλά άλλα.
  5. Methylparaben: έχει βρεθεί μέσα στους ιστούς του καρκίνου του μαστού.  Χημική ουσία που  χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμετολογία ως συντηρητικό  και χρησιμοποιείτε ευρέως σε στοματικά διαλύματα  και  καλλυντικά όπως κρέμες για το δέρμα και σε αποσμητικά. Μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού ή να επιταχύνει την ανάπτυξη των όγκων. ΠΗΓΗ https://leusercontent.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου