Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Μαεριό με λάχανα

"ούλα είναι φάδια της κοιλιάς" 
Το χρήμα είναι σαν την κοπριά.
Όταν συσσωρεύεται, τρέφει παράσιτα και παράγει δυσοσμία,
αλλά όταν διασπείρεται στη φύση, φέρνει αποτελέσματα και χαρίζει αφθονία.                                                                            Η Μακροζωία και η Ευζωία των προγόνων μας δεν θα μπορούσε να αποδοθεί μονο "στο νερό και τον αέρα" που περιγραφουν οι περιηγητές της Ικαρίας,αλλά  σχετίζεται άμεσα με τη λιτή διατροφή καθώς επίσης και στην σωματική άσκηση για την απόκτηση της    Η Λαχανίδα    ειναι  ένα  άριστο παράδειγμα στο πως οι προγονοι μας   τις μαγείρευαν  στο τσουκάλι τους  καταφέρνοντας να "γεμίσουν"    την κοιλιά των ζωντανών  του σπιτιού τους μα και  του  κτήματος ...με υγεια  !   Ας θυμηθούμε λοιπόν αυτή τη      συνταγή των προγόνων μας   μήπως και λες -λες ξαναπιάσουμε το χαμένο νήμα της παλιάς Σοφής Ικαριώτικης κουζίνας                                  
Μαεριό με λάχανα                                                                               Υλικά                                                                                                                                                               2 χερόβολα από τρυφερά φύλλα λαχανίδων (άγρια λάχανα)                                                                       3-4 πατάτες                                                                                                                                                       2 μεγάλα κρεμμύδια                                                                                                                            ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι                                                                                           Εκτέλεση                                                                                                                 Ρίχνουμε στο τσουκάλι σε βραστό νερό τα λάχανα μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μετά από δεκαπέντε λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβακια ,το ελαιόλαδο και το αλάτι. Το μαεριό πρέπει να συγχυλώσει  για να είναι έτοιμο  ..από το βιβλίο "ούλα είναι φάδια της κοιλιάς"η κουζίνα της Ικαρίας και οι συνταγές της ζωής μας!
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου