Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου η 4η Φεβρουαρίου Η σκέψη μας σ' αυτούς που το παλεύουν ...!✌

Η ιστορία του Σταμάτη Μωραΐτη ο οποίος το 1943 πήγε μετανάστης στης Η.Π.Α. Εκεί παντρεύτηκε μια Ελληνοαμερικάνα η οποία του χάρισε τρία παιδιά.
Το 1976 αισθάνθηκε δύσπνοια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του πνεύμονα και του έδωσαν εννέα μήνες ζωής.
Ο κύριος Μωραΐτης αποφάσισε να αφήσει τις Η.Π.Α και να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ικαρία ώστε να ταφεί στους προγόνους του.
Μετακόμισε στους ηλικιωμένους γονείς του, σε ένα μικρό ασβεστωμένο σπίτι σε ένα κτήμα δύο στρεμμάτων με αμπελώνες κοντά στον Ευδήλο, στη βόρεια πλευρά του νησιού.
Τους επόμενους μήνες, κάτι παράξενο συνέβη. Άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Μια μέρα, κατάφερε ακόμα και να φυτέψει μερικά λαχανικά στον κήπο.
Ο καιρός περνούσε και ο κύριος Σταμάτης δεν πέθαινε. Η υγεία του διαρκώς βελτιωνόταν. . Δεν έκανε ποτέ του χημειοθεραπεία, Το μόνο που έκανε ήταν να αφήσει την Αμερική και να εγκατασταθεί στην Ικαρία ,στο τόπο που τον ἐγέννησε Ο κύριος Σταμάτης ο αγωνιστής καβάλησε τα 102 χρόνια του και μετά μας αποχαιρέτησε ...                                               
Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου
η 4η Φεβρουαρίου 
Η σκέψη μας σ' αυτούς που το παλεύουν ...✌

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου