Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Τσουρεκάκια από την Ικαρία ..στο"πι και φι"!👐

Μία συνταγή για τα πιο νόστιμα τσουρεκάκια κανέλας που έχετε φάει και μάλιστα φτιαγμένα από τα χεράκια σας 👏Με τα πιο αγνά υλικά ,χωρίς αυγά και βούτυρα ( νηστίσιμα👍 )Είναι μια πολύ απλή και οικονομική συνταγή αφου στην ουσία φτιάχνουμε μια βάση ζύμης ψωμιού που την αρωματίζουμε κατά το δικό μας γευστικό γούστο Ας δούμε λοιπόν τα "φτωχά" υλικά μας

ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια νερό
3|4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη ,1|4 σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι η ότι άλλο έχετε σε γλυκό του κουταλιού αρκεί να είναι αρωματικό 😉
1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
περίπου ένα φακελάκι ξερή μαγιά (λίγο λιγότερο)
μία πρέζα αλάτι
2 κ.σ κανέλα (προαιρετικό) μαστίχα,μαχλέπι η ότι άλλο μπαχαρικό σας αρέσει ..
αλεύρι όσο χρειαστεί ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χεριά.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε τη ζύμη. .👐Η ζύμη σας δεν θα πρέπει να ειναι σκληρή αλλά αφράτη Σκεπάστε την με μία πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Στη συνέχεια πλάστε τα κουλουράκια και αφήστε τα πάλι να φουσκώσουν σκεπασμένα με μία πετσέτα. Όταν είναι έτοιμα, βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°c μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα! Προαιρετικό μόλις τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο τα περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι των φρούτων που βάλατε μέσα στη ζύμη σας                            Αυτά τα Τσουρεκάκια ειναι εύκολα ,υγιεινά ,πεντανόστιμα ,ότι πρέπει για το πρωινό, για τον καφέ, για το σχολείο των παιδιών σας αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και δε θα χάσετε!Εύχομαι σε όλους σας καλό Πάσχακαλή Ανάσταση και καλά… μοσχομυρωδάτα Μαγειρέματα !
Δημοσίευση σχολίου