Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μια πολύ σκονισμένη μέρα για την Ελλάδα σήμερα!

Εξαιρετικές ποσότητες σκόνης απο την έρημο της Σαχάρας διοχετεύονται σήμερα στην ανατολική Μεσόγειο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Ευρώπη. Η λεπτή σκόνη της Σαχάρας μεταφέρεται με πολύ ζεστό αέρα από τους ισχυρούς νότιους ανέμους του σορόκου σε απόκριση σε ένα χαμηλό όριο πέρα ​​από τη Μεσόγειο του CNTRL-E.
Σημαντικές ποσότητες σκόνης Σαχάρας έχουν ήδη αναφερθεί στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Γιώργος Στυλιανού από το Ηράκλειο, η Κρήτη ανέφερε στη σελίδα μας στο Facebook, «είχαμε περίπου 23 ° C στις 2 το πρωί και σούπερ ισχυρούς σκονισμένους ανέμους» . Ο Δημήτρης Καλτσάς αναφέρει: "Πολύ σκονισμένη, ζεστή και λίγο βροχερή η Αθήνα σήμερα". Τα παρακάτω στοιχεία δείχνουν τους σκονισμένους ουρανούς στην περιοχή του Αιγαίου σήμερα το απόγευμα.
Σκόνη αέρα πάνω από τη Σαντορίνη, Ελλάδα σήμερα το απόγευμα. Εικόνα: Κάμερες Skyline.
Σκόνη αέρα πάνω από τη  Αστυπάλαια, σήμερα το απόγευμα. Εικόνα: Κάμερες Skyline.
Σκόνη αέρα στο Ρίο, τη Δυτική Ελλάδα σήμερα. Έκθεση: Κατερίνα Αγγέλου.
Αφρικανική σκόνη και βροχές στην Πάτρα   http://patranews.gr/
Το σύννεφο σκόνης της Σαχάρας κινείται ταχύτατα προς τα βορειοανατολικά, πιέζοντας μακριά στη νοτιοανατολική Ευρώπη (Βουλγαρία, Ουκρανία) και στην ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Τουρκία.


Ένα δεύτερο κύμα σκόνης απο τη έρημο της Σαχάρας  αναμένεται σε όλη την Ελλάδα και αύριο τ  - περισσότερα για αυτό το γεγονός σύντομα.....http://www.severe-weather.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου