Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πώς να κάνεις σπιτικό τζελ για τα μαλλιά με λιναρόσπορο και αλοη



Προετοιμασία

  •  Τοποθετούμε  3 κουταλιές της σούπας σπόρους λιναριού και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.   Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 10 με 15 λεπτά  σε μέτρια θερμότητα.Βγάζουμε  από τη φωτιά  το μείγμα μας και το  αφήνουμε  να σταθεί για 15 λεπτά. 

    Aloe Vera Gel Benefits for Hair thumbnail
    Το σουρώνουμε με την διαδικασία της κάλτσας όπως στο βίντεο και κατόπιν προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε 1\2 κούπα ζελέ  αλόη και 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής μας εάν το επιθυμουμε. Δενδρολίβανο και χαμομήλι  για ξηρά μαλλιά, λεμόνι και μύρο για λιπαρά μαλλιά, λεβάντα και μέντα για κανονικά μαλλιά.Διατηρείτε σε δροσερό μέρος  από μια εβδομάδα έως δυο Μην κάνετε μεγάλες ποσότητες Καπου διάβασα ότι μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη σε μικρά σακουλάκια και να το χρησιμοποιούμε όποτε το θέλουμε για τα μαλλιά μας !

Ένας τραπεζίτης αποκαλύπτει την αλήθεια



Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σπιτικό ξίδι από φρούτα


Φλούδες και πυρήνες από 8 μήλα
8 ποτήρια νερό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε το νερό και τη ζάχαρη ίσα ίσα για να διαλυθεί η ζάχαρη.Αφήνουμε την να κρυώσει. (Θα χρησιμοποιήσουμε   βιολογική ζάχαρη ζαχαροκάλαμου,  - έτσι το νερό θα  έχει πιο σκούρο χρώμα).
σπιτικό ξύδι
Βάζουμε τις φλούδες και τους πυρήνες των μήλων  μέσα στο βάζο.
σπιτικό ξύδι
σπιτικό ξύδι                                                                                                                                                                        Ρίχνουμε από πάνω το νερό με την ζάχαρη.
Καλύπτουμε ελαφρά. με μια χαρτοπετσέτα, και στη συνέχεια,βάζουμε ένα λαστιχακι γύρω από την χαρτοπετσέτα για για να τη κρατήσει στη θέση της .Θέλουμε την ροή του αέρα μέσα από το βάζο, έτσι δεν το  θέλουμε  καλά κλεισμένο.
Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για μία εβδομάδα. Βασικά, ο καρπός είναι απλώς το«άρωμα» στο νερό. Μετά από μία εβδομάδα, αφαιρούμε τα φρούτα , από  το υγρό.
σπιτικό ξύδι
Αν το αφήσουμε  περισσότερο από μία εβδομάδα, ο καρπός θα αρχίσει να μούχλιαζει, και δεν θέλουμε αυτό!
Καλύπτουμε  το φρουτώδη υγρό  (και πάλι χαλαρά - θέλουμε ο αέρας να είναι σε θέση να έχει ροή), και το τοποθετούμε  ξανά στον πάγκο της κουζίνας. Το αφήνουμε  για 2-3 εβδομάδες.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πάρει μια ξινή γεύση και σιγά-σιγά θα γίνει  ξίδι.
Πώς ξέρουμε ότι έγινε; Το  δοκιμάζουμε! Για να σταματήσει η διαδικασία της ζύμωσης, τοποθετούμε ένα καπάκι στο δοχείο και σφραγίζουμε καλά.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε το ίδιο  και  με ανανά. Και με πολλά άλλα φρούτα όπως αχλάδι ,βατόμουρο κλ Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία
σπιτικό ξύδι
Το ξύδι ανανάς είναι λίγο ελαφρύτερο στο χρώμα από το ξύδι μήλου.
σπιτικό ξύδι

Σημείωση: Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι βιολογικά ,αψέκαστα [αν είναι από τον κήπο μας ακόμα καλύτερα] Ξέρω πολλά ζητάω αλλά υπάρχει και το χωριό  μας Σε λίγο καιρό θα βγουν τα μούσμουλα θα τα δοκιμάσω με αυτή την συνταγή Μουσμουδοξιδο!!!!Καλή επιτυχία να έχουμε !!!!!!!!!!!!!!                                      πηγηhttp://www.thehealthybeehive.com/headache-be-gone-salve/


Απορρυπαντικό για το πλυντήριο


Απορρυπαντικό για το πλυντήριο                                          5 λίτρα νερό  1 μπάρα σαπούνι δυνατό 1 φλιτζάνι βορακα και 1 φλιτζάνι σόδα πλυντηρίου μίση κούπα γλυκερίνη την διαδικασία την βλέπετε στο βίντεο Αφήνουμε το μείγμα για 24 ώρες για να σταθεροποιηθεί Βάζουμε 1\2 με 1 κούπα στην κάθε πλύση            Απορρυπαντικό για τα μάλλινα                                                                                                              
                                                                                                                                                                                                                                                              4 κούπες τριμμένο σαπούνι ελιάς 4 κούπες βραστό νερό 1 κούπα μπλε οινόπνευμα 1 κγ αιθέριο έλαιο λεβάντας η όποιο άλλο εσείς θέλετε Λιώστε το σαπούνι στο βραστό νερό και μετά προσθέστε το οινόπνευμα ανακατεύετε πολύ καλά Αποθηκεύσατε το σε ένα δοχείο  Χρησιμοποιήστε σπιτικό μαλακτικό για καλύτερα αποτελέσματα 250ml λευκό ξίδι 750ml νερό 20 περίπου σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας η ,λεμόνι ,η πορτοκάλι κλ σε κάθε δόση βάζετε περίπου 40mlΕγω βάζω μέσα στο ξύδι διάφορα αρωματικά λλουλούδια ,φλούδες από λεμόνι ,πορτοκάλι κλ για πιο μυρωδάτα  αποτελέσματα !!!!!!

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Λικέρ Τριαντάφυλλο και Τριαντάφυλλο γλυκό Ικαρίας

  • 3/4 του λίτρου κονιάκ υψηλής ποιότητας , 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 100 γρ. πολύ αρωματικά ροδοπέταλα
  Τα τριαντάφυλλα που θα  χρησιμοποιείσετε για το λικέρ  θα πρέπει να καλλιεργούνται  με έναν ειδικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών,τα πιο αρωματικά είναι τα μαγιάτικα 
Προετοιμασία
  Μαζέψετε   τα τριαντάφυλλα το πρωί πριν ο ήλιος ανατέλλει εντελώς. Στη συνέχεια,  τραβήξετε απαλά τα πέταλα  και απομακρύνετε τυχόν ξένα αντικείμενα,  δεν πλένονται τα τριαντάφυλλα, γιατί έτσι χάνετε το άρωμα τους
 Τοποθετείτε τα ροδοπέταλα  σε ένα γυάλινο βάζο, ή σε ένα μπουκάλι ,  περίπου 1 λίτρο,,το κονιάκ,την  ζάχαρη .
Αφήστε τα για περίπου 15 ημέρες στον ήλιο, ανακινώντας κάπου κάπου. Στη συνέχεια βάζετε το μπουκάλι σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για μια εβδομάδα χωρίς να το αγγίζετε. Το Φιλτράρεται και είναι έτοιμο !                                                                                                                                                                                                                                                                                Λικέρ Τριαντάφυλλο 2
- 220 γραμμάρια ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα
- 750 ml (ένα μπουκάλι) brandy 5 αστέρων η βότκα
- 750 γραμμάρια ζάχαρη

· Μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα νωρίς το πρωί, το άρωμά τους τότε είναι πιο έντονο. Αφαιρούμε με προσοχή τα πέταλα.
· Πλένουμε με απαλές κινήσεις τα ροδοπέταλα και τ’ απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσουν.
. Αφαιρούμε με ένα ψαλίδι το κάτω μέρος από τα πέταλα (το άσπρο) που πικρίζει.
· Τρίβουμε με τα χέρια μας τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια γυάλα και προσθέτουμε το μπράντι. Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε για τρεις 3 μήνες σε μέρος σκοτεινό. Το οινόπνευμα από το μπράντι λειτουργεί ως διαλύτης και εκχυλίζει το αιθέριο έλαιο από τα ροδοπέταλα.
· Φιλτράρουμε το ...τριανταφυλλένιο ελιξίριο με ένα λεπτό τούλι και το τοποθετούμε σε μπουκάλια, κρυστάλλινα παρακαλώ, τα ρόδα θέλουν glamour.
Στην υγειά σας!    
                                                                                                                                        Τριαντάφυλλο γλυκό  ΙκαρίαςΦωτογραφία: Γλυκό τριαντάφυλλο.

Το Τριαντάφυλλο Ικαρίας είναι το γνωστό γλυκό κουταλιού με την ιδιαίτερη γεύση και την οσμή τριαντάφυλλου. Γραπτές μαρτυρίες δεν υπάρχουν για το γλυκό αυτό, αλλά η προφορική παράδοση τοποθετεί την αρχή της κατασκευής του στην Μικρά
ά Ασία. Στην Ελλάδα, η παρασκευή αυτού του γλυκού άρχισε στην Ικαρία και χρονολογείται στη δεκαετία του '30 στα νοικοκυριά. Η βιοτεχνική παραγωγή του γλυκού, άρχισε το 1950 στον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα του νησιού.

Τα τριαντάφυλλα συλλέγονται τον Μάιο από τις αγριοτριανταφυλλιές (αυτοφυής θαμνώδης βλάστηση) που βρίσκονται στις πλαγιές της νότιας Ικαρίας.



Σημειώνεται ότι το τριαντάφυλλο Ικαρίας έχει και αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες κυρίως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 δοσομετρική κούπα νερό (250 ml)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 ως 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (προαιρετικά)

· Μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα νωρίς το πρωί, όταν το άρωμά τους είναι πιο έντονο και τα πέταλα τρυφερά. Αφαιρούμε με προσοχή τα πέταλα.
· Πλένουμε με απαλές κινήσεις τα ροδοπέταλα και με ένα ψαλίδι αφαιρούμε το κάτω μέρος που είναι το άσπρο και πικρίζει.
· Τα ζυγίζουμε, και σε 250 γραμμάρια πέταλα προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη.
· Τρίβουμε με τις παλάμες τα πέταλα και τη ζάχαρη, βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
· Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε το γλυκό σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, απαλά, γιατί κολλάει εύκολα και το παρακολουθούμε γιατί «δένει» αρκετά γρήγορα.
· Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Όταν μια σταγόνα από το σιρόπι έχει γίνει συμπαγής, «στέκεται», κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά.
· Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο για πιο έντονο άρωμα, το κάνουμε όταν το γλυκό έχει κρυώσει και το αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις.
· Απολαμβάνουμε...πηγη http://hungryforhungry.blogspot.gr/

Ο πλανήτης Γη

Ο πλανήτης Γη είναι ένα πραγματικά θαυμάσιο μέρος, γεμάτο ζωή, επικό έδαφος και όμορφη θέα που λίγοι από εμάς θα είναι ποτέ αρκετά τυχεροί για να δούμε από πρώτο χέρι.!!!!

Earth Explorer from BBC Motion Gallery on Vimeo.

Φιληθείτε κάνει καλό!

mzprinzezz: skye282: χαριτωμένο ~ awwwww

Το φιλί είναι ευεργετικό όχι μόνο για την ερωτική σας ζωή αλλά και για την υγεία σας.

 Ένα φιλί είναι σα ναρκωτικό. Οι ενδορφίνες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο όταν φιλιόμαστε είναι 200 φορές πιο ισχυρές από αυτές της μορφίνης. Γι’αυτό και νιώθετε λίγο ζαλισμένη μετά από ένα γαλλικό φιλί.
 Ένα φιλί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
 Χαρίζει υπέροχο δέρμα.
mothgirlwings: Bambi (1942)
 Μειώνει τους πονοκεφάλους.



Ένα γρήγορο φιλί τότε είμαι στη δουλειά.